Årsbeste av Rosenborg

Slo Høgmos tidligere klubb.

Alexander Søderlund scoret mot Djurgården, og sørget for seier i Abrahallen.  Foto: Vegard Eggen

fotball

Rosenborg – Djurgården 2-1 (1-0)

ABRAHALLEN (Adressa.no): Torsdag kveld tok Rosenborg i mot Djurgården i Abrahallen for årets femte treningskamp. Til nå har Rosenborg to seire, et uavgjort og et tap, men har hatt til gode å imponere. Djurgården på sin side er i ferd med å bygge opp et nytt storlag, men i kveld fikk de det tøft, da Rosenborg leverte årsbeste.

Både Jonas Svensson og Micke Dorsin startet kampen i uvante roller, der Dorsin tok plass i midtforsvaret, mens Svensson fikk testet seg som høyreback. Begge to klarte seg fint, men det var Djurgården som tok initiativet i kampen. Rosenborg ble presset kraftig tilbake, og svenskene kom til flere halvsjanser.

Rosenborg tok over

Per Mathias Høgmos tidligere klubb var veldig ballsikre, men utover omgangen tok Rosenborg mer og mer over kampen. De skapte flere gode innlegg, men ballen ble hele tiden klarert av Djurgårdens midtstoppere.

I det 35. minuttet løsnet det endelig for Rosenborg. Nicki Bille fikk en strøken pasning av Mix Diskerud, og dansken slo inn foran mål. Der ventet Alexander Søderlund, og spissen bredsidet ballen i mål.

Resten av omgangen skjedde det svært lite, og Rosenborg gikk til pause med 1-0. I andre omgang fortsatte Rosenborg der de slapp. De spilte hurtig angrepsfotball, men det tok en stund før de fikk et skudd på mål. Ti minutter ut i omgangen var Rosenborg nære ved å øke ledelsen. Riku Riski la inn foran mål, og Søderlund lurte ved femmeteren. Ballen gikk rett igjennom til Christian Gamboa, men høyrebackens skudd ble reddet av Kenneth Høie.

Økte ledelsen

I det 64. minuttet ble Nicki Bille felt innenfor 16-meteren. Dommer Tomas Solum Lystad blåste straffe og Bille tok straffen selv. Dansken var sikker som banken, og plasserte ballen til høyre for keeper.

Rosenborg hadde full kontroll, og resten av omgangen ble preget av at lagene gjorde flere bytter.

Djurgården kom ikke til de mange sjansene, men i det 78. minuttet reduserte svenskene. Martin Broberg fyrte av et skudd fra 20 meter. Ballen gikk via Svensson, og Alexander Lund Hansen var sjanseløs til å ta ballen.

Djurgården presset på mot slutten, men de var aldri i nærheten av å utligne. Rosenborg var bunnsolid fra start til slutt, og Rosenborg vant med det kampen 2-1.