BLIR I STAVANGER: Iven Austbø har signert en ny avtale med Viking.

BLIR I STAVANGER: Iven Austbø har signert en ny avtale med Viking. Foto: NTB Scanpix

Austbø forlenget med Viking

Iven Austbø har takket ja til ny treårskontrakt.

STAVANGER (Aftenbladet): 30-åringen, som har startet samtlige seriekamper denne sesongen, var på utgående kontrakt, men har nå blitt enig med klubben om en kontrakt som strekker seg ut 2018-sesongen.

— Jeg tror klubben har noe veldig bra på gang og noe vi kan bygge videre på. Jeg ønsket i tillegg å være lojal mot en klubb som ga meg en ny sjanse, sier Austbø til Aftenbladet.

Sisteskansen kom tilbake til Viking foran 2014-sesongen, etter flere år i Stabæk og Sandefjord. I fjor kjempet han er hard kamp mot Arild Østbø om keeperplassen, og de to delte på å vokte Viking-målet, men i år har Austbø vært Vikings klare førstevalg.

— Jeg synes jeg har forbedret meg hele veien og at det også viser igjen på banen. Man vet aldri hva framtiden bringer. Jeg tar i utgangspunktet ett år om gangen. Når denne kontrakten går ut er jeg 33 år, så jeg ser på det som om at jeg nå begynner å kjempe for en ny kontrakt, sier han.

Viking har dermed forlenget med én av tre keepere som var eller er på utgående kontrakt.

Arild Østbø og Pål Heigre (utlånt til Tromsø) er også ønsket med videre, men ingen av dem har foreløpig skrevet under på nye avtaler.

Viking har jobbet hardt for å kutte kostnader de siste årene. Austbø vil ikke kommentere om han derfor har måttet gå ned i lønn.

— Jeg har hele tiden sagt at vi kom til å bli enige. Vi har hatt noen møter og forhandlet litt fram og tilbake, men nå er både jeg og klubben veldig fornøyde med at vi kom til enighet, sier Austbø.