Bjarne Berntsen etter tapet mot Brann: – Fantastisk god læring

Viking-trener Bjarne Berntsen er glad for fremgangen, men lar seg ikke lure av et hyggelig resultatet mot Brann.

Brann og Steffen Lie Skålevik var klart bedre enn Viking i Vestlandshallen, men Iven Austbø og prøvespiller Mansour Gueye kunne lære mye av kampen, mener trener Bjarne Berntsen.  Foto: Tor Høvik

fotball

BERGEN: – Vi møtte et lag som er langt bedre enn oss. Resultatet (3-2 til Brann) er flatterende, men vi hevet oss mye fra kampen mot Bryne, og ikke minst:

– Brann spiller slik vi ønsker å opptre, sånn sett var dette fantastisk god læring for oss, sier Viking-treneren til Aftenbladet.

Han er ikke i tvil om at nykommer Tord Johnsen Salte (18) blir viktig for Viking, men er mer usikker på prøvespiller Mansour Gueye fra Skeid.

– Tord var uheldig ved et par av baklengsmålene, men du ser at han har masse kvalitet. Flink ballspiller, rask, flink til å dirigere, skryter Berntsen.

Tord Johnsen Salte vinner denne duellen mot Steffen Lie Skålevik, men det var ikke alltid han og stopperkollega Mansour Gueye fikk samarbeidet til å fungere.  Foto: Tor Høvik

Unge Johnsen Salte var selv ikke helt fornøyd med debuten i mørkeblått, men det har sine årsaker.

Et halvt år uten klubbkamper

– Jeg har ikke spilt kamp siden vi var ute med landslaget i fjor høst, og klubbkamper har jeg faktisk ikke spilt siden i fjor sommer, sier Tord.

– Ingen tvil om at jeg er kamprusten, og jeg gleder meg til fortsettelsen, til å bli mer kjent og samspilt med lagkameratene, tilføyer Bryne-gutten som bare hadde tre treninger med Viking før debuten.

Trener Berntsen venter at flere av de unge skal ta skritt utover våren.

– Stian Michalsen viste veldig hva som bor i ham, Zymer Bytyqi var god, og selv om vi ofte ble løpende imellom mot flinke Brann-spillere, viste vi prov på angrepsspill som virkelig gledet. og så laget vi to flotte mål, understreker Berntsen.

Trenger tid sammen

Viljar Helland Vevatne og Stian Michalsen er inne på mye av det samme som Berntsen.

– Vi må bli bedre samspilte, og for egen del handler det om å holde fokus gjennom hele kampen, sier Michalsen.

Viljar Helland Vevatne kjenner mange av motspillerne fra sin tid i Brann.

– De er kjempegode, de vet om hverandre, kjenner styrker og svakheter, kjenner løpsmønsteret.

– Vi er mange nye i Viking, og når vi får våren på oss, blir vi mye bedre sammen. Allerede i dag var det langt bedre enn mot Bryne, påpeker Helland Vevatne.