Bohinen gjør flere endringer før cupkampen mot Molde

AaFK bytter seks mann fra laget som slo HamKam på søndag.

Lars Bohinen gjør flere endringer på laget til cupkampen mot Molde.  Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN NORWAY

fotball

Lars Bohinen har gjentatte ganger sagt at seriespillet og opprykk til eliteserien er det viktigste for AaFK i år. Og det bærer kanskje dagens lagoppstilling mot erkerival Molde preg av. AaFK stiller med seks endringer fra laget som slo HamKam 2–1 forrige søndag.

Det er endringer i alle lagdeler, bortsett fra på keeperplass, der Andreas Lie er et soleklart førstevalg. I trebackslinja kommer Jonas Grønner og Ståle Steen Sæthre inn for Oddbjørn Lie og Kaj Ramsteijn. På midtbanen kommer Sondre Fet, Erikson Spinola Lima og David Olafsson inn, mens Pape Habib Gueye får sjansen som spiss, i Niclas Castro sitt skadefravær.

Skadet Castro

Nettopp Castro blir trolig et stort savn for AaFK. Han har vært oransjetrøyenes beste og viktigste spiller de siste kampene. Castro både scoret og hadde målgivende til Pape Habib Gueyes vinnermål i søndagens seriekamp mot HamKam, før han måtte gå av banen med en lyskeskade. Ellers bør ikke AaFKs erstattere være særlig dårligere enn de som har gått ut.

Men det spørs hvordan det slår ut for AaFK å bytte to av tre midtstoppere. Forsvaret har vært hjemmelagets klart sterkeste lagdel så langt i år.

Molde stiller sterkt

Molde gjør også noen endringer fra laget som slo Ranheim i helga. Blant annet må sunnmøringen Fredrik Aursnes ta til takke med en plass på benken. Molde stiller uansett meget sterkt, med en sentrallinje bestående av Vegard Forren, Magnus Wolff Eikrem og toppscorer Omoijuanfo.

Molde er favoritter

Molde har et meget godt tak på AaFK i obligatoriske kamper de siste 15 årene, men AaFK vant som kjent det viktigste oppgjøret – cupfinalen i 2009. Etter dette har AaFK bare greid å slå Molde en gang, 0-1-seieren i Molde i nedrykksåret 2017. Nesten uten unntak har kampene mellom lagene på øverste nivå endte med seier til blåtrøyene fra rosenes by. Faktisk har Molde vunnet 16 av de siste 18 tellende kampene mellom lagene.

Før dagens kamp leder AaFK førstedivisjon, mens Molde leder eliteserien. Det blir spennende å se hvor stor forskjell det er på de to øverste divisjonene i Norge.

Dagens lagoppstillinger:

AaFK (3-5-2): Andreas Lie – Ståle Steen Sæthre, Daníel Leó Grétarsson, Jonas Grønner – Sondre Fet, Erikson Spinola Lima, Izunna Arnest Uzochukwu, Aron Elis Thrándarson, David Olafsson

– Pape Habib Gueye, Hólmbert Fridjónsson

Benk: Omenås, Lie, Ramsteijn, Meade, Orry Larsen, Agdestein, Määttä

Molde (4-2-3-1): Craninx – Remmer, Forren, Gabrielsen, Telo – Hussain, Sjølstad – Hestad, Eikrem, Knudtzon – Omoijuanfo

Benk: Petersen, Mostrøm, Ellingsen, Aursnes, Haugen, Breivik, Ørsahl