Bohinen må utsette 3-5-2-planen

Skadetrøbbel gjør at Lars Bohinen utsetter planen om å drille AaFK i en 3-5-2-formasjon.

VIL BEHERSKE FLERE TING: Lars Bohinen vil beherske både en 3–4–3- og 3–5–2-formasjon, men velger å utsette drillingen av den sistnevnte varianten.  Foto: Marius Simensen

fotball

Årsaken er blant annet at islendingen Holmbert Fridjonsson er småskadd om dagen. Han mistet kampen mot Florø og er neppe med i fredagens treningskamp mot Brattvåg heller.

– Planen har vært å prøve ut 3-5-2, men hittil har jeg ikke følt at timingen har vært riktig. Jeg føler at vi bør ha både Holmbert og Torbjørn (Agdestein) helt friske før vi begir oss ut på det. Jeg er heller ikke så gira på å begynne med det rett før seriestarten, men det vil komme etter hvert, sier Lars Bohinen.

Med signeringene av både Agdestein og Fridjonsson i vinter - begge spisser - har mange trodd at AaFK til slutt ville ende på en 3-5-2-formasjon.

Bohinen advarer: – Jeg tror ikke alle har tatt innover seg hvor tøff 1. divisjon egentlig er

Men ifølge Lars Bohinen har han ingen favorittformasjon – eller konkrete planer om det ene eller det andre.

– Jeg vil ha mulighetene til å bruke begge – og så bruke det som fungerer best, sier han.

I utgangspunktet blir 3-4-3-formasjonen han bruker nå sett på som en litt mer defensiv formasjon enn 3-5-2-planen han har for framtida.

– Jeg ønsker at vi skal bli så gode i begge formasjonene at vi i løpet av en kamp kan variere formasjon. Vi må komme dit at vi svitsjer formasjon om vi trenger et annet kampbilde, sier Bohinen.

Se AaFK - Brattvåg på smp.no fredag kl. 11.00!

– Ser på det som en treningsøkt

Fredagens treningskamp mot Brattvåg spilles over tre omganger på 30 minutter. Kampen streames på smp.no.

– Jeg ser på dette som en treningsøkt, sier Lars Bohinen.

Tre omganger på 30 minutter er valgt slik at man kan ha konkrete fokus for hver omgang.

– På den måten kan vi ha forskjellige temaer for hver omgang. Det kan for eksempel være høyt press, lavt press eller at vi har fokus på overganger, sier Lars Bohinen.