KLAR TALE: Lars Bohinen slår tilbake mot kritikken fra familien Riise.

KLAR TALE: Lars Bohinen slår tilbake mot kritikken fra familien Riise. Foto: Staale Wattø

Bohinen slår tilbake: – Riise-familien må også vise respekt for AaFK

Lars Bohinen mener kritikken fra Riise-familien er helt uberettiget - og mener tvert imot at det er Riise-familien som kanskje burde vist AaFK mer respekt.

På både Twitter og Facebook har Bjørn Helge Riises søsken gått ut mot behandlingen broren har fått av AaFK og spesielt Lars Bohinen den siste tiden. Det hele toppet seg etter at Bjørn Helge Riise onsdag kveld ble klar for Sogndal.

– Jeg tenker at det ikke er så unaturlig at det kommer litt reaksjoner fra Riise-familien etter dette. Familien hans sitter ikke med førstehåndskunnskap, de sitter bare med et menneskes oppfattelse av ting. Det er alltid to sider av en sak, men familien vil man alltid beskytte. Samtidig er jo dette litt i tråd med hvordan jeg har opplevd ting i fortiden med Riise-familien, sier Lars Bohinen.

Han virker ikke veldig overrasket over uttalelsene.

– For meg er dette ingen big deal. Riise-navnet er et sterkt navn på Sunnmøre som vi skal ha respekt for. Samtidig synes jeg de skal ha respekt for AaFK. AaFK har gjort mye for Riise-familien også, sier Lars Bohinen.

– Du føler ikke de har hatt det?

– Jeg føler det er veldig ensidig det som kommer. Det er viktig å balansere hvordan et forhold skal være og å ha en gjensidig forståelse for at begge har hatt godt nytte av hverandre, sier AaFK-treneren.

LES MER OM RIISE-FAMILIENS OPPGJØR HER: Søsknene ut mot behandlingen av Riise - frykter forsoningsarbeidet kan være forgjeves.

Slår tilbake på kritikk

På Twitter reagerer John Arne Riise på en Sunnmørsposten-artikkel der Lars Bohinen uttaler han er overrasket over at Riise endte opp i Sogndal.

– Overrasket over hva ⁦@Lars_Bohinen⁩ ?? En spiller du fra dag 1 ikke ville bruke. Daværende kaptein som du ikke pratet med. Ikke ville ha med videre. Tok fra kapteinsbindet uten å ta en samtale først. Er det overraskende da? Hvor skulle han da gå?, skriver John Arne Riise.

Selv mener Lars Bohinen at det blir skivebom av den tidligere Liverpool-spilleren.

– Det er ikke alltid John Arne har best innsikt i det han uttaler seg om, og det har han heller ikke denne gang. Bjørn Helge var den første spilleren jeg kontaktet. Jeg hadde en lang samtale med han, fordi han er den han er og fordi han hadde vært kaptein. I tillegg hadde jeg en samtale med Fredrik Carlsen før jeg tiltro, hevder Bohinen.

SKADEFORFULGT: Lars Bohinen mener det blir urimelig å anklage ham for å ikke ha villet bruke Bjørn Helge Riise. Han viser til Riises skadehistorikk.

SKADEFORFULGT: Lars Bohinen mener det blir urimelig å anklage ham for å ikke ha villet bruke Bjørn Helge Riise. Han viser til Riises skadehistorikk. Foto: Marius Simensen

– Når det gjelder spilletid og at jeg ikke har villet brukt han, så er det bare se på hva som har skjedd det, så ser man at det er tull. Bjørn Helge startet de to første kampene, men så ble han utilgjengelig fram mot seriestart grunnet en skade. Da han var tilbake, så startet han med en gang mot Sogndal. Så fikk han en smell igjen, før han startet igjen mot Mjøndalen. Men etter det var han ikke tilgjengelig på lang tid grunnet skader. Så det med spilletid motbeviser alt. Det finnes ikke et eneste «bevis» på at jeg ikke ville bruke han, med unntak av den siste tiden. Men det er først de siste ti dagene jeg mener han har vært tilbake i en form der jeg har vurdert å bruke han, sier Bohinen.

– Jeg kan jo ikke bruke spillere som er skadet, så det der faller på sin egen urimelighet, sier Lars Bohinen.

Dårlig stemning etter cupexiten

Bjørn Helge Riise har ikke villet si så mye offentlig om sitt forhold til Lars Bohinen, men Sunnmørsposten vet at han har oppfattet det som betent over en tid.

– Kanskje jeg burde snakket mer med Bjørn Helge? Kanskje jeg burde forklart meg bedre i vinter da han iikke fikk være kaptein? Det er mulig, men i mitt hode har jeg ikke vist Bjørn Helge noe annet enn respekt, sier Lars Bohinen.

– Har dere kranglet om noe annet enn spilletid?

– Det vet jeg ikke hva skal være. Jeg føler vi har hatt en god tone hele vegen. Bjørn Helge har i alle fall ikke sagt noe selv. Jeg skjønner at han har ønsket mer spilletid, men jeg kan jo ikke bruke spillere som er skadet, sier Lars Bohinen.

– Har det vært noen personlige konflikter mellom dere?

– Etter cupkampen mot Bergsøy, så ble det en liten konflikt mellom meg og Bjørn Helge. Han mente jeg unødvendig dro hans navn fram etter den kampen. Men der og da oppfattet jeg at vi ble enige om å være uenige. Jeg føler jeg har hatt et godt forhold til Bjørn Helge og oppfatter ikke at det har vært det jeg oppfatter som en konflikt eller surt arbeidsmiljø, sier Bohinen.

UTFORSK TEMA: