Brann tilbake på trening etter Ranheim-avlysningen: – Hodet var helt forvirret

Knappe 20 timer etter den avlyste serieåpningen spilte Brann fotball på en noe uvant bane.

NY BANE: Sivert Heltne Nilsen og Brann var tilbake i trening søndag. Denne gang på Møhlenpris.  Foto: Joar Offerdal Vatlestad

fotball

MØHLENPRIS: – Her var forholdene nydelige, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Lørdagens serieåpning mot Ranheim ble ikke slik noen hadde håpet. Baneforholdene på Extra Arena ble vurdert som farlige for spillerne og kampen ble avlyst.

Søndag ettermiddag var Brann tilbake i trening. Denne gang på Møhlenpris, siden Nymark og Vestlandshallen var opptatte med turneringer.

– Vi fikk oss en fin økt, sier Kasper Skaanes.

– Utrolig spesielt

Brann støttet dommerens avgjørelse om å utsette kampen, og Nilsen roser spillernes profesjonalitet.

– De var overraskende sprudlende og i fint humør. De er proffe gutter og håndterte det fint, sier Nilsen etter spilløkten på Møhlenpris.

– TENNING: Søndag fikk Brann-spillerne ut noe av spenningen etter den utsatte seriestarten. – Det var litt tenning og spenning i noen kropper her i dag, sier Kasper Skaanes.   Foto: Joar Offerdal Vatlestad

– Alle synes det var kjipt da vi først hadde reist til Trondheim, men man får gjøre det beste ut av det og ta dem når vi reiser opp igjen, sier Skaanes.

Sivert Heltne Nilsen skildrer opplevelsen som spesiell.

– Det var utrolig spesielt å forberede seg på kamp i bussen, for så å ikke få spille. Hodet var helt forvirret, sier Nilsen.

– Delt diskusjon

Brann fikk blåst ut litt på treningssenter lørdag, og Skaanes merket at spillerne var innstilte på kamp.

– Det var litt tenning og spenning i noen kropper her i dag, sier Skaanes.

Lørdagens utsettelse av serieåpningen har igjen skapt debatt rundt når Eliteserien bør starte. Heltne Nilsen mener diskusjonen er litt delt.

– Forholdene i Norge er variable, man vet ikke hva man får i mars. I år er det kaldere. Et annet argument er at vi må forlenge sesongen for å nærme oss de internasjonale ligaene som er best. Man må være konkurransedyktig, sier midtbanespilleren.

– DÅRLIG START: Lars Arne Nilsen lar diskusjonen om når Eliteserien skal starte være opp til andre. – Men det var en kjedelig start for Eliteserien, sier Brann-treneren.  Foto: Joar Offerdal Vatlestad

Lars Arne Nilsen lar andre ta seg av den diskusjonen.

– Men det var en kjedelig start for Eliteserien, og det var kjedelig for oss å reise opp dit uten å spille. Det burde vært unngått, sier Brann-treneren.

Nå blir seriedebuten mot Bodø/Glimt i Bergen om en uke.

– Jeg venter meg en tøff kamp, selvfølgelig, de er også nyopprykket. Nå skal jeg hjem å se dem, avsluttet Nilsen.