Burnley felt av nye dødballer

West Bromwich kom tilbake etter å ha ligget under med to mål.

West Bromwichs Claudio Yacob og Burnleys Danny Ings i kamp om ballen.  Foto: AP Photo / Martin Rickett, PA/NTB scanpix

fotball

Burnley var best i det meste mot West Bromwich, men ble nektet seier av gamle synder. To headinger imot fra dødballer ga 2-2 og ett poeng til hvert av lagene.

Det som ganske tidlig gikk mot en komfortabel og viktig seier for bunnlaget, utviklet seg til å bli noe ganske annet. For selv om Burnley flere ganger har erfart at det straffer seg ikke å markere skikkelig på defensiv dødball, klarte ikke vertene å luke ut feilene denne Premier League-runden heller.

MÅLSCORER: Burnleys Ashley Barnes ga laget ledelsen 1-0 mot WBA.  Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB scanpix

Danny Ings hadde vært sentral med målgivende pasning og scoring i løpet av de første 31 minuttene, og Burnley så ut til å kunne gå til pause med 2-0-ledelse. Inntil det sviktet bakover.På en god corner fra Callum McManaman ble keeper Tom Heaton stående på streken. Ballen landet på hodet til Chris Brunt, som styrte den inn via bakken.

Også etter hvilen virket hjemmelaget friskest, men halvveis i omgangen straffet svakt forsvarsspill seg igjen. WBA-innbytter Brown Ideye fikk stå alene i feltet og stange inn et cornermål som minnet mistenkelig om Brunts redusering.

Etter utligningen svingte spillet mer fram og tilbake mellom lagene. Burnley holdt på å miste alle poengene i det kampuret slo 87 minutter, men Heaton rettet opp noe av inntrykket med en strålende reaksjonsredning av Saido Berahinos skudd.

Heller ikke vertene klarte å avgjøre selv om WBAs nybakte kaptein Fletcher forærte dem en god sjanse på overtid. Dermed blir WBA liggende på 15.-plass, mens Burnley tok steget over nedrykksstreken i Premier League.

Søndagens kamp var for øvrig Darren Fletchers første for West Bromwich. Han har spilt hele sin tidligere klubbkarriere i Manchester United, men ble solgt i starten av uken.

Engelsk eliteserie fotball søndag, 24. runde:

**Burnley – West Bromwich 2-2 (2-1)

Mål:** 1-0 Ashley Barnes (11), 2-0 Danny Ings (32), 2-1 Chris Brunt (45), 2-2 Brown Ideye (67).

16.904 tilskuere.

– – -

Senere kampstart: Newcastle – Stoke (15.05), West Ham – Manchester U. (17.15).

(©NTB)