Da dommeren annullerte målet, mistet Hareide besinnelsen

Sendt på tribunen.

Her får dommer Michael Lerjéus passet sitt påskrevet av Åge Hareide under lørdagens Allsvenskan-oppgjør mellom Halmstad og Malmö.  Foto: TT

fotball

Lørdag var Malmö ute i en viktig kamp for å henge med i den svenske gullstriden, på bortebane mot Halmstad.

Etter 80 minutter, på stillingen 0-0, oppstod situasjonen som nå er den store snakkisen i svenske sportsmedier.

Markus Rosenborg slo ballen inn til Magnus Wolff Eikrem, som tok ned ballen med hånden, før han skjøt i mål.

Dommer Michael Lerjéus annullerte scoringen etter å ha snakket med sine assistenter. Det virket som at flere Malmö spillere oppfattet det som at Lerjéus hadde godkjent målet før han ombestemte seg.

Malmö-trener Åge Hareide reagerte med sinne. Han skrek og klaget på dommertrioen, og ble til slutt sendt på tribunen.

— Det er pinlig

Magnus Wolff Eikrem mener det var riktig å annullere målet, men lagkamerat Anton Tinnerholm er ikke like fornøyd med dommerens innsats.

— Dette er ikke hockey. Det er pinlig. Det fungerer ikke slik. Han tar en beslutning, så ser han og ombestemmer seg. Det er dritt. Vi skulle vunnet denne kampen, sier Tinnerholm til C More, ifølge Aftonbladet.

Til tross for Tinnerholms raseri, er ikke det dommer Lerjéus gjorde i strid med regelverket.

Han hevder dessuten at han aldri godkjente målet.

— Jeg blåste aldri for mål. Jeg blåser når ballen passerte mållinjen, men tegnet for mål og frispark er det samme i Sverige, sier Lerjéus til Aftonbladet, før han senere benekter at han så målet på storskjermen.

Malmö må nå reise sørover med kun ett poeng fra kampen mot bunnlaget. Åge Hareides menn har seks poeng opp til serieleder IFK Göteborg, som møter Sundvall på hjemmebane mandag.

Malmö må dessuten kombinere jakten på et nytt seriegull med Champions League-spill. Allerede onsdag venter en skikkelig storkamp - da kommer Real Madrid til Sverige.