Bodø/Glimts Håkon Evjen (til høyre) jubler for sin 0-2-scoring mot Strømsgodset mandag.

Bodø/Glimts Håkon Evjen (til høyre) jubler for sin 0-2-scoring mot Strømsgodset mandag. Foto: Fredrik Hagen

De engelske storklubbene så stortalentet sende Bodø/Glimt nærmere tabelltoppen

Håkon Evjen snurret rundt med Strømsgodset og skjøt Bodø/Glimt til 3-1-triumf i Eliteserien fotball mandag. Drømmesesongen fortsetter for Nordlands yndlinger.

Strømsgodset - Bodø/Glimt 1–3

Det var speidere fra både Manchester City og United på plass i Drammen. De fikk se 19-åringen Evjen vise en del av det han har inne.

– Artig at folk vil se på det, men ikke noe skjer før det skjer. Jeg ser fram til å spille de neste kampene her (i Glimt), sa Evjen til MAX.

Glimt kan «overta» tabelltoppen. Laget ligger fire poeng bak serieleder Molde, men med to kamper til gode.

Glimt hadde mye trøbbel i 1.-omgangen. Det var helt mot spillets gang at det ble 0-1. Evjen dro med seg et langt utspill fra keeper Ricardo Friedrich. Så serverte han en teknisk finesse inne i 16-meteren. Den skaffet ham skuddmulighet i duell med en etter hvert småsvimmel Duplexe Tchamba.

Avslutningen var ikke topp, men ballen snek seg mellom beina på Strømsgodset keeper Morten Sætra.

– Jeg er stolt av guttene, sa Godset-trener Henrik Pedersen til Max i pausen.

Flyr høyt

Dansken var fornøyd med spillet, men gode kombinasjoner gir ikke alltid mål. Friedrich dro fram en trippelredning i det første angrepet Strømsgodset fikk i andreomgangen.

Evjen fikk en ny mulighet med venstrebeinet etter snaue timen. Den tok han og scoret sitt sjette mål for sesongen da det ble 0-2. Godsets forsvarsspill var ikke bra i den situasjonen.

Strømsgodset reduserte på overtid ved Moses Dramwi Mawa, men spurten ga ikke poeng. Glimt scoret så 3-1 ved Amor Layouni.

Bodø Glimt er nå oppe i ti seirer, to uavgjort og tre tap på sine 15 første kamper. Dette er Glimts plasseringer i de siste fem sesongene: 11-1. divisjon-15-9 og 13.

Nederlaget gjør at hjemmelaget blir stående på ti poeng som klar tabelljumbo etter 16 kamper. Det begynner å haste om Strømsgodset skal overleve i Eliteserien.

Begge lag spiller ny seriekamp hjemme søndag. Glimt får besøk av Vikings mens Godset tar imot eks-trener Ronny Deila og hans Vålerenga.

(©NTB)