Derfor er Børven kritisk til Branns spissjakt

Dette mener de tre Brann-spissene om behovet for ny spiss.

Azar Karadas, Torgeir Børven og Steffen Lie Skålevik kan få større konkurranse om plassene i Brann-elleveren. 

fotball

Steffen Lie Skålevik, Torgeir Børven og Azar Karadas. Tre ulike fotballspillere. Tre spisser.

Per dags dato er det disse Lars Arne Nilsen har å velge mellom i startoppstillingen.

– Vi har gode spisser, så vi tenker ikke noe mer på det enn annet.

Selv om det kan høres ut som at Nilsen og Brann ikke er på jakt etter ny spiss, utelukker ikke treneren det da vi snakker med ham etter ukens andre Brann-trening.

Kvoteutfordring

Børven mener konkurransen mellom de tre spissene som er i klubben er sunn. Men det kan stoppe der.

– Hvis det blir for mye konkurranse, kan det tippe andre veien. Jeg tror ikke det er vits i å ha så mange flere enn tre.

Er dere tre gode nok?

– Ja.

Spissen fra Øystese er sikker. Kanskje kan også Branns fulle utlendingskvote gjøre at klubben må vente med å hente en ny spiss.

GODE NOK: Torgeir Bjørgen mener han, Steffen Lie Skålevik og Azar Karadas er gode nok spisser, og at klubben nødvendigvis ikke trenger forsterkning.  Foto: Tor Høvik

– Det blir vel litt vanskeligere med full kvote også. Hvis det absolutt skal inn en spiss, ryker det fort to utlendinger først, så da får vi et varsku her eventuelt, sier Børven.

Ikke overraskende med ny spiss

Azar Karadas har en lang karriere bak seg. Nå er 36-åringen klar for ny sesong, og mener at konkurranse er høyst nødvendig i en fotballklubb som Brann.

– Jeg er ikke bekymret om vi går til seriestart med de spissene vi har. Samtidig, når man er i en klubb som Brann og vil være i toppen av serien, forventer jeg at konkurransen er tøff, slik som den er i dag. Jeg har levd med tøff konkurranse i 20 år, og en klubb som Brann vil alltid jakte på gode spillere. Det er helt naturlig, sier superinnbytteren og legger til:

– Du må forvente konkurranse som kommer utenfra også. For meg er det ikke overraskende om klubben kanskje ser etter en spiss.

I de siste sesongene har Karadas fungert som en joker for å avgjøre kamper. Følger Nilsen trenden i 2018-sesongen, står det mellom Skålevik eller Børven i startelleveren dersom det ikke kommer en forsterkning.

KONKURRANSE: Azar Karadas er vant til å kjempe om spissplassen. Han blir ikke overrasket om Brann ser etter en ny spiss til troppen.  Foto: Tor Høvik

– Jeg er fornøyd med dem, men det betyr ikke at vi ikke ser etter ny spiss. Vi ser etter gode spillere og alternativ i alle posisjoner, sier Nilsen og legger til at klubben ikke kan velge og vrake:

– Vi har den økonomien vi har. Den lever vi fint med. Vi må bli veldig god på det som ikke koster så mye penger. Børven og Steffen har levert før, og de kan levere igjen. De trener godt og er i fin utvikling. Hvis det er de vi skal gå med, lever jeg fint med det, understreker han.

– Vi er mer enn gode nok

Skålevik har slitt med sykdom, men er nå på bedringens vei. Han satser på at treningskampen mot Viking torsdag skal bli hans første for Brann etter at han returnerte fra låneoppholdet i Start.

– Det hjalp å spille fast i Start og score mye mål igjen. Man merker det på selvtilliten, og jeg vet at jeg har mål i meg. Nesten uansett hvordan kampbildet er, vet jeg at jeg kan score når som helst, sier Skålevik.

SELVTILLIT: Steffen Lie Skålevik fikk økt selvtillit etter oppholdet i Start.  Foto: Tor Høvik

Han er enig med sine to spissmakkere om at Brann kan starte sesongen med nettopp denne trioen.

– Jeg føler alle tre har bevist før at vi er mer enn gode nok. Så jeg tror vi skal klare å løse den oppgaven.

Rullering

Nilsen sier det er positivt med tre ulike spisser. Det åpner opp for rullering etter hvordan man forventer kampbildet blir, eller utvikles.

– De har forskjellige egenskaper og kommer nok til å bli brukt i forskjellig kampbilder, sier Brann-treneren.

TILBAKE: Daniel Braaten var tilbake på treningsfeltet til Brann tirsdag. – Jeg har ikke noen fasit på når han er i full trening igjen, men vi håper at om noen uker kan vi se ham på banen i full trening, sier Lars Arne Nilsen.  Foto: Tor Høvik

Det er Børven enig i, men mener man skal være forsiktig med å rullere for mye.

– Det er også muligheter for at ikke noen av oss kommer inn i rytmen dersom det blir for mye bytting. Det er farlig å bytte for mye, men hvis vi bruker det riktig, tror jeg det kan være en fordel.

Oppgjøret mellom Brann og Viking spilles torsdag 8. februar kl. 14.00 i Vestlandshallen. Du kan se hele oppgjøret på BT.no.