«Det virket som hele laget hadde tatt ferie»

Det så en stund ut som Vikings avskjedsfest skulle bli en skikkelig flau forestilling, men heldigvis skjerpet laget seg etter pausen.

Viking-fansen markerer slutten på årets eliteserie-sesong.  Foto: Kristian Jacobsen

fotball

For første omgang mot Mjøndalen er noe av det dårligste jeg har sett av Viking på lang tid. Det virket som hele laget hadde tatt ferie. Det ble gjort upressede feil over hele banen, men verst var det bakerst. Soares virket som han hadde hodet et helt annet sted, Indy var usikker og backene ikke særlig mye bedre. Mjøndalen sto høyt i banen og fikk oss til å se ut som en bunnkollega. De ledet fortjent til pause og hadde grep om kvalikplassen. Viking fikk en fortjent pipekonsert med seg inn i garderoben.Odd gjorde jobben mot LSK, så det eneste Viking hadde å spille for i annen omgang var å rette opp inntrykket fra første. Det klarte laget selv om det aldri ble noen god fotballkamp.

Kristoffer Haugen ødela alt for Mjøndalen da han satte inn Vikings ledermål.  Foto: Kristian Jacobsen

Zymer Bytyqi har fått mye spilletid denne høsten uten å imponere, men dagens kamp var et lite gjennombrudd. Annen omgangen var meget god av unggutten der han scoret, fintet og skapte sjanser for resten av laget. Alle med hjertet i Viking må håpe at spillere som Bytyqi, Abdullahi og Samuel tar ytterligere steg neste sesong. Da har vi en meget interessant angrepsrekke på gang.Etter hvert som målene rant inn i Skien forsvant muligheten til fjerdeplassen. En skikkelig annenomgang kunne derimot gi Start nytt håp i nedrykksstriden. Jeg er glad for at Viking gjorde jobben sin og at Start nå får muligheten til å redde eliteserieplassen. Jeg vil savne det gode humøret hos spillere og trenere hos Mjøndalen, men jeg vil ikke savne fotballaget Mjøndalen. Fotballmessig vil jeg huske bruntrøyene for grisetaklingen på Sverrisson og generell gampefotball.

Det endte med seier, og det ble derfor en lykkelig avskjed for Indy, Nisja, Jon Dadi og Arild Østbø. Både Nisja og Jon Dadi hadde muligheten til å avslutte med scoring, men det ville seg ikke for noen av dem.

Sesongen ble avsluttet med fyrverkeri. En noe merkelig måte å markere femteplassen på, spør du meg. Jeg trodde denne klubben vår samlet verken på fjerdeplasser eller femteplasser, men det var tydeligvis grunn til å fyre av masse kinesisk krutt for en femteplass likevel?

Hva mener du? Hvordan opplevde du sesongens siste kamp?

Slik var nedrykksdramaet:

18.07:

Erik Midtgarden sendte Mjøndalen foran med 1–0 i Stavanger etter syv minutters spill av den siste serierunden, og overtok dermed kvalikplassen på tabellen. Start i 1. divisjon nå.

18.22:

Molde går opp i 1–0 i Kristiansand. Sander Svendsen målscorer for gjestene, og Starts håp om å unngå nedrykk svinner ytterligere.

18.42:

Molde dobler ledelsen. Ruben Gabrielsen scorer for Molde. Start enda nærmere nedrykk nå. I Stavanger leder Mjøndalen fortsatt, og er på kvalikplass. Vegard Hansens menn 45 minutter unna kvalikspill nå.

19.22:

Kampen i Stavanger er vid åpen. Spillet bølger. Og så skjer det: Viking scorer. Zymer Bytyqi utligner til 1–1. Alt snus på hodet. Mjøndalen tilbake på nedrykksplass, Start tilbake på kvalik.

19.27:

Molde opp i 3–0 mot Start. Dermed bytter lagene plass igjen. Mjøndalen på kvalikplass på flere scorede mål enn Start. Målforskjellen er lik. Marginene er så små. Fortvilelse i Kristiansand.

19.35:

Vikings Kristoffer Haugen scorer sitt første mål for sesongen når han smeller inn 2–1 i Stavanger. Og nå er det Mjøndalen som er på defensiven. Tilbake på nedrykksplass, poenget bak Start.

19.45:

Viking setter punktum i Stavanger. Samuel Adegbenro legger på til 3-1, og sender samtidig Mjøndalen ned. Start berger kvalikplassen til tross for tremålstapet.

Viking-bloggen - Hans Petter Jørgensen (HP)  Foto: Lars Idar Waage