Dirigenten Fabregas roet Chelsea-nervene

Burnley tok ledelsen, men fotballsnop fra spanjolen hjalp Chelsea til seier.

DIRIGENT: Cesc Fabregas peker og sentrer, mens de andre løper. André Scürrle ser fornøyd ut med den løsningen. 

fotball

Det startet på verst mulig vis for Chelsea. Foran et feststemt hjemmepublikum i Lancashire var det hjemmelaget som tok ledelsen. Scott Arfield fikk all mulig tid i verden til å sikte seg inn og hamret et høyrebeinsskudd i vinkelen bak Thibaut Courtois, som ble foretrukket foran Petr Cech i Chelsea-målet.

Fotballsnop fra Chelsea

Så skulle debutantene til Chelsea ta over showet. Cesc Fabregas åpnet Burnleyforsvaret med et helfrekt hælspark. Branislav Ivanovic slo inn, ballen ble klarert i egen stolpe av en Burnley-forsvarer og på åtte meter sto Diego Costa. Med fynd og klem hamret han utligningen i nettet.

Så kom målet vi alle kommer til å snakke om fra denne serierunden.

Chelsea lekte med Burnley. Etter over 50 pasninger fikk Fabregas ballen i en posisjon der 11 av 10 fotballspillere normalt skyter. Men ikke Cesc. Han hadde sett at verdensmester André Schürrle var på full fart inn i 16-meteren. Pasningen var utsøkt, avslutningen nesten like bra og kampen var snudd.

Etter kampen var Fabregas sitt vanlige, beskjedne selv:

– Fra første dagen har alle gjort det enkelt for meg. Jeg føler meg veldig velkommen, sier Fabregas.

Ivanovic doblet senere ledelsen på corner. Hvem som hadde sendt den inn foran mål? Cesc Fabregas, selvfølgelig.

Da han forlot Arsenal for hjembyklubben Barcelona, hadde han ikke trodd han ville returnere til Premier League.

– Det var noe jeg ikke forventet, men nå har fotballen ledet meg tilbake hit, og jeg kommer til å gjøre mitt beste for å få det til å fungere for meg selv og Chelsea.

Tamt etter pause

Etter hvilen forsøkte Burnley, oppildnet av det stadig like høylytte hjemmepublikumet, å slå tilbake. Arfield hadde en ny god avslutning, men Courtois fikk vist hva som bor i ham med en redning i ypperste verdensklasse.

Chelsea var tydelig fornøyd med tomålsledelse og brukte ikke unødige krefter på å fosse i angrep.

Dermed ble det ikke flere scoringer på Turf Moor.

For det det er verdt leder Chelsea serien etter én runde.

– Burnley er et vanskelig lag å spille mot. De spiller direkte og har to gode spisser, men med tanke på det, synes jeg vi hadde god kontroll på kampen, sier Chelsea-manager Jose Mourinho.

– Jose har gjort noen store kjøp denne sommeren, som Costa, som var strålende i kveld. Vi går for seriemesterskapet denne sesongen, sier Chelsea-kaptein John Terry.