Drage takket nei til Sogndal

Thomas Drage (23) takket nei til Sogndals tilbud om ny kontrakt og kan fort dukke opp på TIL-trening.

KLUBBJAKT: Thomas Drage (til høyre) jakter ny klubb. Her i Skarphallen i forbindelse med romjulsterningen «The Ribbz» med sin tidligere lagkamerat Lars Herlofsen, som nå har lagt skoene på hylla for å satse på en karriere som skuespiller.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

fotball

SKARPHALLEN: Drage har nå flyttet «hjem» til Tromsø, enn så lenge.

– Jeg ser meg fortsatt om etter ny klubb. Jeg takket nei til Sogndal fordi jeg ikke var klar for å gi de et «ja» eller «nei» innen den tidsfristen de ønsker, sier Thomas Drage til iTromsø.

TIL-trening?

Drage har foreløpig ingen tilbud fra andre klubber, men kommer ikke til å stille på TIL-trening med det første.

– Jeg har ingen planer om å stille foreløpig, nei.

I SOGNDAL-DRAKTEN: Thomas Drage i kamp med Åsanes Jahn-Ove Wiik.  Foto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

Drage forlot TIL i sommer til fordel for Sogndal og var med på opprykket fra 1.-divisjon til eliteserien med klubben.– Jeg får se hvor lang tid det tar å finne seg en ny klubb. Hvis det går for lang tid, kommer jeg til å høre med TIL om jeg kan være med på en trening eller to, sier Drage.

Han står fortsatt ved utsagnet fra i sommer om at han ønsker å returnere til TIL en dag.

– Jeg har lyst til å spille for TIL igjen en dag, men akkurat nå vil jeg være ute litt til og få noen nye erfaringer, sier mosjøværingen.

Sikker på klubb

Selv om han ikke per dags dato har noen konkrete tilbud, er han sikker på at han vil finne seg en ny klubb.

–Jeg har ønsket å se an hvilke tilbud som kommer før jeg bestemmer meg. Jeg tror det skal gå fint å finne seg en ny klubb, så får jeg se hvilke tilbud som dukker opp etter hvert, sier Drage.

På onsdag var han på plass i Skarphallen på romjulsturneringen «The Ribbz», der han blant annet spilte på lag med flere gamle lagkamerater fra TIL-perioden som Lars Herlofsen, Lars Henrik Andreassen og Mohammed Ahamed.

– Artig å spille med en gjeng kompiser og holde formen litt ved like, sier Drage.

Som er klar på at det blir viktig fremover.

– Jeg skal holde formen oppe, det er veldig viktig nå, så derfor vil jeg oppsøke TIL for å få gode treninger, hvis det ikke dukker noe opp helt med det første, sier han.

Fra fotball til skuespill

Keeper Lars Herlofsen spilte for TIL i 2014 og gikk siden til Sandefjord.

Han bestemte seg for å legge skoene på hylla i sommer som 21-åring og satser nå på en karriere som skuespiller.

– Jeg ble invitert opp av Lars Henrik (Andreassen) og Thomas (Drage) og skal feire nyttår med de. Jeg stortrives med å holde på med skuespill, det er veldig gøy og noe helt nytt, sier den gamle keeperen.