Drogba er tilbake i Chelsea

Gjenforenes med José Mourinho i London-klubben etter å ha signert etterårskontrakt.

Didier Drogba er igjen Chelsea-spiller.  Foto: AP Photo

fotball

Didier Drogba var en nøkkelspiller i Mourinhos første periode som Chelsea-manager. Nå er det duket for gjensyn i London.

For fredag ble ivorianeren igjen presentert som Chelsea-spiller. Den rutinerte angriperen, som spilte i Galatasaray sist sesong, forlot Chelsea etter å ha vunnet Champions League for to år siden. Nå har han signert en ettårskontrakt med klubben igjen.

Gratis

Drogba kommer gratis etter at kontrakten hans med Istanbul-klubben gikk ut. Etter Chelsea spilte han for Shanghai Shenhua, før han sist sommer signerte for Galatasaray.

— Det var en enkel avgjørelse. Jeg kunne ikke takke nei til muligheten til å jobbe med José igjen. Alle vet at jeg har et spesielt forhold til denne klubben. Dette føles som hjemme, sa Drogba om avgjørelsen.

Han scoret 157 mål på 341 kamper i sin første periode i klubben. Nå skal han kjempe med en annen nysignering, Diego Costa, om spissplassen. Fernando Torres er også i troppen, men er ventet å være på vei vekk.

- Blant de beste

Manager Mourinho var fornøyd med å ha sikret seg 36-åringen.

— Han kommer fordi han er en av de beste spissene i Europa. Jeg kjenner ham vedig godt, og jeg vet at han ikke kommer tilbake på grunn av historien han har i klubben. Han kommer for å skape nye øyeblikk i denne klubben, sa portugiseren.

Drogba har vunnet Premier League tre ganger med Chelsea, i tillegg til Champions League i 2012. Fire FA-cuptriumfer og to i ligacupen har det også blitt.