Drømmescoring sikret FCK-seier

Se Daniel Braatens hælspark da FC København slo Galatasaray.

KLASSESCORING: Daniel Braaten (i hvitt) styrer ballen ned i hjørnet med hælen mens Galatasarays forsvar og keeper må konstatere at FCK leder med 1-0.  Foto: AP Photo/Polfoto/Lars Poulsen

fotball

Ståle Solbakken fortalte før kampen mot Galatasaray at han var sikker på poeng. Og FC København brukte ikke lang tid på å støtte opp rundt sjefens sikkerhet. Hjemmelaget trengte bare seks minutter på å ta ledelsen mot tyrkerne, og det var en nordmann som ga Solbakken grunn til å juble. Claudemir kom rundt på høyrekanten og fikk lagt lavt inn. Der dukket Daniel Braaten opp og styrte ballen frekt i mål med hælen. Hans første scoring for danskene.

— Jeg har følt at formen har vært stigende. Forhåpentlgivis blir det en del mål, assist og mye moro fremover nå, sier en smilende Daniel Braaten til Viasat etter kampen.

Gode sjanser

Bare to minutter senere var FCK farlig frempå igjen. På ny skapte et innlegg fra høyre problemer for tyrkerne, og på bakerste stolpe stanget Nicolai Jørgensen ballen i stolpen. Ti minutter senere var Gislason nære på, men Galatasaray fikk ryddet opp.

Etterhvert kom gjestene mer og mer inn i kampen, og etter 35 minutter knuste Filipe Melo knuste Olof Mellberg i lufta etter en corner, men igjen gikk ballen i stolpen.

På tampen av omgangen fikk begge lag en stor sjanse hver. Først fikk Daniel Braaten muligheten til å doble ledelsen, men avslutningen gikk rett på keeper. Like etterpå var Didier Drogba nære på, men stjernespissen fra Elfenbenskysten utnyttet ikke sjansen. Dermed sto 1-0 seg til pause.

- Fortjent seier

Etter hvilen ble det langt færre sjanser i Parken. Galatasaray var nærmest da Drogba kom seg foran keeper Wiland på et innlegg, men headingen gikk over mål. Tyrkerne førte spiller i store deler av omgangen, men slet med å komme til ordentlige målsjanser. Danskene so godt i forsvar, og i mål hadde Johan Wiland grei kontroll da han måtte i aksjon. Dermed holdt Solbakkens «drenger» unna og sikret seg tre viktige poeng i Gruppe B.

— Den første halvtimen spiller vi den beste fotballen vi har gjort siden jeg kom tilbake. Vi spiller fantastisk hurtig fotball. Vi holder på ballen når vi skal, vi kontrer når vi skal og vi angriper når vi skal. Og vi produserer fire gode målsjanser, skryter Solbakken etter kampen. Selv om Galatasaray kom mer og mer inn i kampen, og overtok noe av spillet i andre omgang, har ikke Solbakken mye å utsette på sitt eget lag.

— Vi blir liggende og forsvare oss, men det er ganske naturlig. Og vi forsvarer oss fantastisk. De har kanskje én eller halvannen målsjanse. Vi vinner fortjent, sier Solbakken til Viasat.

Med seieren klatret FCK opp på tredjeplass i gruppe B med fem poeng. Det samme som Galatasaray, men tyrkerne har ett plussmål mer.