Elfsborgs storseier kan ha vært fikset

11-1-resultatet i mesterligakvaliken vekker mistanke.

Elfsborg-spillerne jubler for nok en scoring i storseieren over Daugava i mesterligakvalifiseringen.  Foto: Digitalsport

fotball

Elfsborg vant 11-1 sammenlagt over latviske Daugava i mesterligakvalifiseringens annen runde. Nå mistenkes latvierne for kampfiksing.

Ifølge Aftonbladet har et sveitsisk spillselskap varslet Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) om en mulig kampfiksingsskandale. Selskapet mener det er mistenkelig at Daugava slapp inn seks mål på én omgang i det første oppgjøret mot svenskene, samtidig som store summer var satt på akkurat det.

Kampen ble spilt i Borås, og stillingen var 1-1 til pause. Stillingen ble til slutt 7-1 til Elfsborg.

— Jeg vet ikke hvordan jeg skal reagerer på disse påstandene. Det er absurd , sier latviernes klubbdirektør Romans Lajuks.

— De sto med ni spillere rundt eget straffeområde, noe man ikke gjør om man vil slippe inn mål. Det var enkelt og greit et dårlig lag, sier Elfsborg-spiller Andreas Klarström til avisen.

Elfsborg møter skotske Celtic i mesterligaens tredje kvalifiseringsrunde.

Det nevnte spillselskapet har også varslet FIFA om tre europaligakamper det mener er mistenkelige. Det skal dreie seg om lag fra Moldova, Albania, Bosnia, Ungarn og Georgia.

(©NTB)