Eliteseriespillere får karantene for brutaliteter dommerne aldri så

En spiller fra Start og en fra Kristiansund har i ettertid fått karantene for å ha slått motspillere fra henholdsvis Rosenborg og Brann.

Aliou Coly (til venstre) og Damion Lowe er begge i ettertid straffet av disiplinærutvalget for angrep på motspillere. Coly fikk tre kamper, mens Lowe er utestengt i to kamper.   Foto: NTB scanpix

fotball

To spillere i Eliteserien er dømt i ettertid til utestengning etter å ha slått til en motspiller.

Det er forklaringer, dommerrapporter og videotitting som har ført til at Aliou Colys albue i tinningen på Branns Taijo Teniste i kampen mot Brann (11. november) nå får et etterspill.

Kristiansund-spiller Coly får nå tre kampers karantene.

«Albuen traff hodet til Teniste med stor fart og kraft. Det er på det rene at ingen i dommerteamet så den aktuelle episoden», heter det i beslutningen fra disiplinærutvalget i NFF.

Slag mot Meling

Start-spilleren Damion Lowe får to kampers karantene for sitt «overfall» på Rosenborg Birger Meling i kampen 11. november.

« I oppgjøret brukte Lowe armen til å slå mot Rosenborg-spiller Birger Meling. Slaget traff Meling i ansiktet. Det er på det rene at ingen i dommerteamet så den aktuelle episoden» heter det i domsslutningen fra disiplinærutvalget.

– Når Lowe er uaktsom og faktisk ender opp med å slå motspilleren i ansiktet, må han ta konsekvensen av det, skriver de i sin domsslutning.