Fotballekspert: - En fordel for Ruben at han spiller fast i en god liga

Ruben Yttergård Jenssen (27) ble landslagsinnkalt i siste liten. Men det betyr ikke at han ikke kan bli sentral i de to meget viktige kampene for Norge som spilles denne uka.

TILBAKE: Ruben Yttergård Jenssen er tilbake på landslaget.   Foto: NTB scanpix

fotball

Etter at Ole Selnæs meldte forfall til kvalifiseringskampene som går kommende torsdag i Bulgaria, og søndag på Ullevaal Stadion mot Kroatia valgte landslagssjef Per-Mathias Høgmo å ta ut tromsøværingen Ruben Yttergård Jenssen som erstatter. Tyskland-proffen sluttet seg til troppen i Oslo i går kveld.

— Det er selvfølgelig veldig artig. Jeg gleder meg veldig til å komme på samling igjen, sier Ruben Yttergård Jenssen til iTromsø.

Lars Tjærnås, fotballekspert for 100 % sport tror ikke tromsøværingen får spille mot Bulgaria.

— Det er meget jevnt på de sentrale midtbaneplassene på landslaget. Jeg tror det er den posisjonen der treninger og form vil avgjøre. Mye er opp til Ruben selv. Jeg tror ikke han får sjansen mot Bulgaria, men hvordan spillerne presterer der vil få mye å si for hvem som får muligheten mot Kroatia, sier Tjærnås til iTromsø.

34 landskamper

Kaiserslautern-spilleren har ikke vært inne på landslaget siden han spilte mot Italia i 0-2-tapet 9. september i fjor. Den tidligere TIL-spilleren var i perioden fra 2010 til 2014 rimelig fast inventar i landslagstroppen og står med 34 A-landslagskamper så langt i karrieren.

Det er flere årsaker til at Yttergård Jenssen ikke har vært i troppen det siste året.

— Jeg jobbet veldig hardt for å komme tilbake etter ett år der jeg ble vraket og slet med flere langvarige skader. Så det kjennes veldig godt ut, sier Yttergård Jenssen.

Fotballekspert Tjærnås tror det er en fordel for Per-Mathias Høgmo å ta ut en spiller han kjenner godt. Høgmo og Yttergård Jenssen kjenner hverandre godt fra tiden sammen i Tromsø.

— Ruben er godt inne i både system og tankegods, og derfor er uttaket av han helt greit, sier Tjærnås.

Spiller fast

Tidligere i sommer da iTromsø intervjuet Yttergård Jenssen om blant annet landslagsambisjonene og var da tydelig på at godt spill i klubblaget ville gi han nye muligheter.

— Starten på denne sesongen har vært bra. Nå handler det om å vise seg fram på trening og vise at jeg er i godt slag, sier Yttergård Jenssen.

Yttergård Jenssen har spilt samtlige fem kamper for Kaiserslautern denne sesongen og notert seg for en scoring.

— De med fast spilletid i gode ligaer er helt riktig å prioritere med tanke på spilletid, sier Tjærnås.