Guardiola skylder på ballen etter Citys nesten-flause

– Umulig å score med en slik ball, mener manageren.

MISFORNØYD: Pep Guardiola var ikke fornøyd med ballen under ligacupkampen mellom Manchester City og Wolverhampton.  Foto: ANDREW YATES, NTB scanpix

fotball

Pep Guardiola har hatt bedre kvelder på jobb enn den han hadde tirsdag. Fra sidelinjen måtte Manchester City-sjefen se sine «nest beste menn» slite tungt mot Championship-laget Wolverhampton i ligacupen.

På tampen satte han inn flere av sine største stjerner i håp om avansement, uten at det ga noen betydelig effekt. Det sto 0–0 etter 90 spilte minutter. City måtte ut i ekstraomganger, deretter straffesparkkonkurranse.

Den vant de 4–1, etter flere gode redninger av den utskjelte andrekeeperen Claudio Bravo.

– Claudio ga oss muligheten til å gå videre. Jeg er så glad på hans vegne. Han har trent godt, prestert godt og var god i straffekonken. Jeg er fornøyd med seieren, sa Guardiola etter kampen, ifølge The Guardian.

Kaller ballen for uakseptabel

Samtidig kom han med en noe spesiell forklaring på hvorfor laget hans, som har scoret 32 mål på ni kamper i Premier League denne sesongen, ikke klarte å score på Wolves.

Ifølge ham var ballen for dårlig.

– Det er ikke akseptabelt på dette nivået. Ballen var ikke egnet for det, sa Guardiola.

Mens det i Premier League er Nike som leverer de offisielle kampballene, bruker man Mitre-baller i ligacupen. Det er de samme som benyttes i de tre divisjonene under Premier League.

MATCHVINNER: Med sine to strafferedninger avgjorde Claudio Bravo kampen i Manchester Citys-favør. Her redder han Alfred N’diayes forsøk.  Foto: LEE SMITH, NTB scanpix

– Ballen er altfor lett, den beveger seg overalt. Det er umulig å score med en slik ball. Vi vant, så jeg kan si det. Dette er ikke en unnskyldning, sa City-sjefen, som legger til at alle spillerne reagerte på den uvante lærkulen.

– Jeg beklager, ligacupen, men dette er ikke en ball for en seriøs turnering. Jeg skjønner at det handler om sponsing, om penger. Ok, men det er ikke akseptabelt. Den har ingen vekt, ingenting.

– Komplisert turnering

Den samme ballen ble benyttet i de fem øvrige ligacupkampene tirsdag kveld. I dem ble det scoret tilsammen 18 mål.

Så Citys problemer handlet antagelig om mer enn bare ballen.

– Kanskje folk nå vil forstå hvorfor ting er så vanskelige i fotball – denne turneringen er så komplisert. I første omgang fortjente vi å score ett eller to mål, vi hadde sjansene til det. I annen omgang fikk vi mange kontringer imot, de var så raske, sier Guardiola.

Wolverhampton-manager Nuno mener laget hans fort kunne ha vunnet mot det som for øyeblikket er Englands beste lag.

– Jeg er så stolt av laget og supporterne. Det var 6200 supportere som sang og heiet på Wolves hele kvelden, sa portugiseren, ifølge BBC.

Kampen ble spilt i Manchester.

– Guttene jobbet så hardt og forholdt seg til planen. Vi hadde flere sjanser til å vinne kampen og var godt inne i den i annen omgang, fortsatte han.