Gult kort fikk Nest-Sotra til å se rødt – nå har NFF avvist protesten

Nest-Sotra fikk ikke medhold fra NFF.
fotball

I åpningskampen hjemme mot fikk Raufoss’ Mathias Belli Moldskred to gule kort, men ikke rødt. Nest-Sotra ville spille kampen på nytt, men har ikke fått medhold fra forbundet.

Det bekrefter daglig leder i Raufoss Fotball, Bernt Dalby, til Oppland Arbeiderblad.

– Vi fikk meddelelsen fra forbundet på formiddagen i dag. Det er en lang avhandling på flere sider, men essensen i det hele er vel at protesten er avvist med henvisning til forbundets lover, sier Dalby til avisen.

Det var i åpningskampen mellom Raufoss og Nest-Sotra at Moldskred mottok sitt andre gule kort, men slapp unna rødt. Etter kampen var Nest-Sotras trener Steffen Landro sikker på at de hadde en god sak.

– Hvis en spiller som ikke skal spille, gjør nettopp det, tror jeg vi har en god sak. Vi blir fratatt en mulighet til å ta tre poeng, sa Landro til BT etter kampen.

  • Se høydepunktene fra kampen øverst i artikkelen!

TAPTE: Nest-Sotra fortvilte då dei tapte for Raufoss.  Foto: Eirik Brekke

Da hendelsen inntraff var kampen inne i overtiden, og Raufoss ledet kampen 2–1, men Landro var klar på at de kunne snudd kampen med en mann mer på banen.

– I fotball snur ting veldig fort. Vi har sett eksempler hvor lag har scoret to mål på tjue sekund før, sa han.

Innrømmet feil

Etter kampen innrømmet også dommer Eivind Bodding at han hadde gjort en blemme.

– Der og da oppfattet ikke vi at spilleren hadde gult fra før. Den må vi ta på oss, det er en svikt i teamet.

Men Doms- og Sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund mener altså at feilen ikke er grov nok til at kampen skal spilles på nytt. Nå har Nest-Sotra tre dager på å anke avgjørelsen.