Gyasi-millionene går til Tangopoolen

Salget av Edwin Gyasi gjør at AaFK kan kjøpe flere spillere.

Edwin Gyasi ble i går solgt til den bulgarske klubben CSKA Sofia.   Foto: CSKA Sofia

fotball

I går kom endelig salget AaFK og Edwin Gyasi hadde ventet på i flere uker og måneder. 26-åringen ble solgt til den bulgarske toppklubben CSKA Sofia. AaFK ønsker ikke å kommentere størrelsen på overgangssummen, men det skal være snakk om flere millioner norske kroner.

Sunnmørsposten viser AaFK-FC Rostov lørdag kl.16.30. Se kampen her!

– Det var viktig for oss å lykkes med et Gyasi-salg. Pengene vi har fått fra det salget, går rett inn i tangopoolen. Vi kan bruke disse pengene videre til andre spillere, som gjør at vi kan forsvare kjøp vi allerede har gjort og nye framover. Tangopoolen er en viktig bidragsyter i arbeidet videre med å styrke spillerstallen, sier daglig leder Geir S. Vik til Sunnmørsposten.

Vil ikke kommentere eierskap

– Ettersom pengene går rett inn i Tangopoolen, betyr det at Gyasi var heleid av Tangopoolen?

– Jeg ønsker ikke å kommentere eierskapet rundt spillere, sier Vik.

– Tangopoolen bidrar til at vi kan kjøpe spillere, men vi må ta alt av driftskostnader. Det er viktig at det er en balanse der som harmonerer.

Vik understreker at klubben har et svært godt forhold til Tangopoolen.

Skal kutte lønnskostnader

Ettersom Edwin Gyasi er solgt og Mikkel Kirkeskovs overgang til polsk fotball er like om hjørnet, så betyr det også at klubben er kvitt store lønnskostnader.

– Når vi skal spille i 1. divisjon, så må vi ha et helt annet kostnadsnivå enn det vi har hatt i eliteserien, ettersom vi får et betydelig inntektsfrafall på flere områder. Vi har over tid hatt litt for høye lønnskostnader rundt spillerstallen, men det er noe vi jobber hardt med. Vi skal bruke dette og neste overgangsvindu på å få på plass en riktigere kostnadsstruktur i klubben, sier AaFKs daglige leder.

– Hvor mye må lønnskostnadene ned med?

– Jeg ønsker ikke å gå kommentere det, men supporterne og partnere skal være klar over at vi har et sterkt fokus på kostnadsstrukturen i klubben.

Takker AaFK

Selv om den siste måneden i AaFK ble turbulent for Edwin Gyasi, så ønsker han å takke klubben for tiden han har hatt.

– Jeg vil takke spesielt Trond Fredriksen, som har spilt en viktig rolle for at jeg fant meg selv igjen i fotballen. Han var alltid ærlig med meg, og det komer jeg aldri til å glemme. Jeg beundrer også den jobben Henrik Hoff har gjort, som er en sann profesjonell. Hvis jeg trengte å se familien min, så ordnet han det alltid, sier Gyasi og legger til:

– Melland var også viktig da han var fysioterapeut, og var som en psykolog for meg. Han hjelp meg med mine private utfordringer i begynnelsen av tiden i AaFK. Jeg vil takke alle folkene som har vært der for meg, både de som er i og rundt klubben.