Iven Austbø blir etter all sannsynlighet Vikings keeper i morgendagens bortekamp mot Mjøndalen.

Iven Austbø blir etter all sannsynlighet Vikings keeper i morgendagens bortekamp mot Mjøndalen. Foto: Svein Hagen

Han står sannsynligvis mot Mjøndalen

Men Iven Austbø vil ikke si om det er han som får tillit mellom stengene.

Iven Austbø vil ikke si om han har fått beskjed eller ikke om å gjøre seg klar som keeper i morgendagens kamp. Men alt tyder på at trener Kjell Jonevret har tatt sitt valg og ender på Austbø.

Og på formasjonstreningen på Hinna kunstgrasbane i dag tydet alt på at det er nettopp Iven Austbø som er valgt på bekostning av Arild Østbø i serieåpningen.

— Jeg håper jo at jeg står og tilbakemeldingene er positive, men et endelig lag blir ikke tatt ut før vi kommer til Drammen i kveld, sier en litt hemmelighetsfull Austbø etter dagens trening.

Strutter av selvtillit

Men at han strutter av selvtillit og lyst til å starte morgendagens kamp, hersker det ingen tvil om.

— Jeg har hatt en veldig god oppkjøring og treningskampene har det gått veldig bra for min del, forklarer han.

Og ut fra dagens trening er det ingen tvil om at keeperen virker veldig trygg og god, og mer enn klar for å starte mot Mjøndalen.

— Vi får se hva som skjer, men jeg forbereder meg i alle fall som om jeg skal spille i morgen, understreker han.

- Har to gode keepere

Trener Kjell Jonevret vil heller ikke si hvem som er valgt som keeper på direkte spørsmål om det er Iven Austbø som vokter målet i morgen.

— Vi rår over to gode keepere og jeg skal snakke med dem i kveld, og da skal de få den endelige beskjeden. Men jeg stresser ikke veldig med akkurat det, sier han.

Han legger ikke skjul på at duellen mellom Iven Austbø og Arild Østbø virker positivt på deres utvikling.

— Begge er på hugget på treningene og pusher hverandre skikkelig tøft, det er noe som har en god utvikling for dem. Jeg mener vi er i en meget heldig posisjon som har to så gode keepere å velge mellom, mener Jonevret.

Litt smårusk

På dagens trening måtte for øvrig både Samuel Adegbenro og Jon Dadi Bödvarsson gi seg på grunn av litt smårusk.

— Tror ikke det er noe alvorlig med noen av dem, så vi lot dem heller tøye og jogge litt rundt banen mens de andre drev med spill, forklarer Viking-treneren.

Selv om han ikke vil si noe eksakt om laget Viking stiller i seriepremieren mot Mjøndalen, tydet formasjonstreningen at den blir slik:

Viking (4-4-2): Iven Austbø – Andre Danielsen, Indridi Sigurdsson, Karol Mets, Kristoffer Haugen - Samuel Adegbenro, Björn Daniel Sverirsson, Yann-Erik de Lanlay – Veton Berisha, Jon Dadi Bödvarsson.