Herlovsen-show da Klepp tapte stort

Isabell Herlovsen i storform og svakt forsvarspill påførte Klepp sitt første tap på hjemmebane denne sesongen.

I STORFORM: Isabell Herlovsen scoret fire mål mot Klepp lørdag.  Foto: Charlotte Mæland

fotball

KLEPP — LSK KVINNER 2-5

Klepp har virkelig fått et Herlovsen-kompleks. Da lagene møttes tidligere i sesongen scoret hun fire mål, forrige sesong scoret hun tre mål mot Klepp, og da lagene møttes til toppkamp på Klepp lørdag scoret hun nok en gang fire mål. Derfor la Klepp seg bakpå med en 5-4-1-formasjon for å stoppe henne.

– Vi startet i den formasjonen for å stoppe Herlovsen og for å være solide bak, men det funket ikke, sier trener, Jon Pall Palmason.

Men det var ikke formasjonsendringen som var Klepps største problem mot Lillestrøm. Mange av spillerne stod for flere personlige feil, og flere av feilene var gavepakker til Herlovsen. Det var også det som irriterte kaptein, Gry Tofte Ims, mest etter kampen.

– Jeg synes vi starter bra, men vi slipper inn alt for enkle mål. Slipper vi dem til på den måten, så scorer de, så enkelt og greit er det, sier en tydelig forbannet Ims.

– Jeg vet ikke hva det er som gjør at vi gjør så mange feil. Jeg synes ikke Lillestrøm er så veldig gode heller, men vi gir dem enkle mål, og da funker det ikke, legger hun til.

Før pause scoret Herlovsen to mål, men etter hvilen knallet Hege Hansen til fra start og scoret Klepps redusering. Publikum på Klepp håpet at laget skulle klare å hente seg inn slik de har gjort så mange ganger før, men slik ville det seg ikke. Først får Lillestrøm frispark som Sherida Splitse plasserer perfekt i krysset, så gjør Klepp en gigatabbe og sender Herlovsen alene med Hanna Persson før Herlovsen sniker seg forbi Lena Soleng Hansen og klinker ballen forbi Persson.

– Jeg er forbannet. Vi skaper nok av sjanser til å score mål, men så slipper vi inn fem mål. Det sier seg selv at vi ikke kommer til å score seks mål mot Lillestrøm. Vi har alle muligheter i dag, men det er opp til oss selv å gjøre det, tordner Ims.

Søndag får jentene fri før oppladningen til Medkila-kampen starter mandag. Klepp har fortsatt alle muligheter til å ta en topp fem plassering, men da må først smellen mot Lillestrøm glemmes.

– Nå får vi fri i morgen og kan bruke den dagen på å være forbannet, det kommer i hvert fall jeg til å være, og kommer vi tilbake med glød og innsats til neste kamp, lover Ims.

FAKTA: Klepp - Lillestrøm 2-5 (0-2)

Mål: 0-1 Isabell Herlovsen (straffe, 20.), 0-2 Herlovsen (34.), 1-2 Hege Hansen (49.), 1-3 Sherida Splitse (51.), 1-4 Herlovsen (53.), 1-5 Herlovsen (62.), 2-5 Kristin Jondal Risnes (78.)

Tilskuere: 263

Dommer: Ingvild Aarland, Malmefjorden IL

Klepp (4-4-2): Hanna Persson - Astrid Grøttå Ree, Lena Soleng Hansen, Silje Thorsen, Tuva Hansen (Birte Svines, 78.) - Therese Sessy Åsland, Karoline Surdal (Kristin Jondal Risnes, 63.), Gry Tofte Ims, Mari Hiim (Anette Tengesdal, 78.) - Hege Hansen, Andrea Norheim.