Høgmo: - Setter pris på at jeg er ønsket

Men Per-Mathias Høgmo nekter å si noe om landslagsjobben før han bestemmer seg tirsdag.
fotball

STOCKHOLM: Djurgården-treneren er en brennhet kandidat til å overta som landslagstrener etter Egil «Drillo» Olsen. Men selv vil ikke 53-åringen bidra til at spekulasjonene som går i Norge får ytterligere bein å gå på.

For trolig står det mellom Ole Gunnar Solskjær eller Per-Mathias Høgmo. Det er i hvert fall det de tyngste spådommene i media går på.

Les også:

Djurgården

Men Høgmo har også et stående tilbud om å forlenge korttidskontrakten han er inne i med Djurgården. Høgmo har ikke bestemt seg, men fristen er på tirsdag. Da må ha gi den svenske klubben et svar på om han blir med videre eller ikke.

— Jeg har skjøvet det foran meg, jeg har i grunn hatt fokus på å skape resultater her, vi har vært i en presset situasjon, men tiden begynner å bli knapp, så jeg må snart ta en avgjørelse, sa Høgmo til Aftenposten i Stockholm tidligere denne uken.

- Jeg har ikke bestemt meg for hva som skjer. Det blir en totalvurdering.

- Blir du Norges nye landslagstrener?

— Hehe. Det har jeg svart på nesten daglig i det siste. Pr. i dag vet jeg ikke hva fremtiden bringer. Men jeg skal ta stilling til det som eventuelt måtte komme.

Ingen kommentarer

- Har du snakket med Norges Fotballforbund?

— Det har jeg ingen kommentar til.

— Hvis det skulle komme et tilbud fra NFF, ville det vært vanskelig å si nei til?

— Det har jeg ingen kommentar til. Min situasjon er den at jeg er i dialog med Djurgården, så får vi se. Jeg ansatte Drillo i et vikariat som landslagstrener da jeg var toppfotballsjef, men det er ikke min jobb å mene noe om den jobben nå, sier Høgmo.

I mai uttalte Høgmo at han mente han selv ville være en god kandidat til jobben. Han er ikke like taletrengt om saken i dag.

— Men det er veldig gledelig at det er folk som ønsker meg i den jobben, det setter jeg pris på. Jeg har investert tungt i kunnskapsutvikling opp gjennom årene, og det er hyggelig at det verdsettes.

- Venter du på et tilbud fra NFF?

— Nei, nå skal jeg ikke snakke mer om landslaget.

— Hvorfor vil du ikke si noe om den jobben som blir ledig der?

— Fordi man er i en prosess hjemme. Det er ikke min jobb å bidra til den. Fokuset mitt er Djurgården, sier Høgmo.

- Har sluttet å tro

Djurgårdens sportssjef Anders Grönhagen mener Per-Mathias Høgmo vil være en god mann for Norge dersom han blir Drillos erstatter.

— Ja det er jeg overbevist om. Han har gjort en god jobb her hos oss. Selv om vi har løftet oss og er midt på tabellen ønsker vi i Djurgården å være et topplag – hvert eneste år. Og jeg håper Per-Mathias blir med videre. Men om jeg tror det, vel, jeg har vel egentlig sluttet å tro. Men vi har en god dialog og han skal gi oss et svar i løpet av september, sier Grönhagen til Aftenposten.