Høgmo avklarer fremtiden raskt

Innen de neste fem dagene blir det klart om Per-Mathias Høgmo kan bli Norges nye landslagssjef.

FAVORITT: Per-Mathias Høgmo skal være den som NFF vil ha som landslagssjef.  Foto: ADAM IHSE - NTB scanpix

fotball

For øyeblikket er Høgmo på en korttidskontrakt i svenske Djurgården. Der har han gjennomført en redningsoperasjon og tatt dem vekk fra sisteplassen og over nedrykksstreken.

Som en følge av det har Stockholm-klubben tilbudt ham en treårskontrakt, og har gitt svarfrist til 1. oktober.

Ifølge NRK er han også NFFs førstevalg til jobben som landslagssjef — og om han nå sier nei til Djurgården, kan det tolkes som et sjumilssteg i retning et ja til Norge-jobben.

Kjent for Djurgården

Djurgården har fått med seg at Per-Mathias Høgmo har vært knyttet til den norske landslagsjobben.

Jeg har også hørt de samme ryktene om at Per-Mathias Høgmo kan bli ny norsk landslagssjef, sier Djurgårdens sportslige leder Anders Grönhagen til NRK .

Høgmo utropes fra flere hold til NFFs klare favoritt, ettersom den andre av de mest nevnte kandidatene til landslagsjobben, Ole Gunnar Solskjær, er forventet å ville holde seg til klubbfotball i noen år ennå.

Selv vil han ikke gi noen kommentarer om stillingen som landslagssjef nå. Torsdag kveld møter Djurgården sin Stockholms-rival AIK til kamp.

Tok gull i OL

Høgmo har overfor VG omtalt landslagssjefjobben som norsk fotballs mest attraktive.

Per-Mathias Høgmo har trent blant andre Tromsø, Moss og Rosenborg. I tillegg har han en rekke jobber som sjef for aldersbestemte landslag. Dessuten tok han det norske kvinnelandslaget til OL-gull i 2000.