Høgmo hyllet på hjemmebane

Ledet sin siste Djurgården-kamp på hjemmebane.

TAKK OG TAKK: Per-Mathias Høgmo ble takket av i Stockholm søndag.  Foto: DIGITALSPORT

fotball

Per-Mathias Høgmo ble søndag hyllet i sin siste hjemmekamp som Djurgården-trener. Det endte med 1-1 mot Gefle.

— Det har vært en fantastisk tid. Det gleder meg å få takke fansen, sa Høgmo, mens tilhengernes taktfaste «Vi vill ha Høgmo kvar» ga gjenlyd inne på den nye praktarenaen.

Om spillerne ikke greide å gi Høgmo en avskjed med smell, gjorde tilhengerne det.

— Det banket godt i hjertet, sa Høgmo om tilhengernes hyllest. Etter sluttsignalet grep han mikrofonen.

— Dere er Skandinavias beste fotballfans. En stor takk, ropte han til Djurgården-fansen.

— Det har vært en stor opplevelse å få være en del av en klubb med så mye hjerte, puls og engasjement, og jeg er stolt over å ha fått være med å legge en plattform for klubbens utvikling, sa han etterpå.

Reddet

Etter sju serierunder hadde Djurgården ett poeng, 2-19 i målforskjell og ytterst dårlige utsikter til en videre eksistens i Allsvenskan. Høgmo gir fra seg et lag trygt forankret på øvre halvdel.

Etterfølgeren er ennå ikke utpekt, men Høgmos neste prosjekt blir å sette Norges landslag på riktig spor igjen.

Johan Oremo, tidligere Djurgården-spiller, ga Gefle en tidlig ledelse søndag. Marcus Hansson traff tverrliggeren da han kunne gjort 0-2, men Høgmo skulle ikke bli poengløs i avskjedskampen på hjemmebane. Amadou Jawo gjorde nemlig som Oremo og scoret mot gamleklubben.

Kenneth Høie voktet som vanlig Djurgårdens mål.

Nedtur

For Kjetil Wæhler ble ikke dagen like god. IFK Göteborg spolerte sin siste lille gullsjanse med 1-2-tap borte mot Mjällby. Kristian Haynes og Craig Henderson scoret hver sin gang for hjemmelaget etter å ha herjet med gjesteforsvaret.

Helsingborg var lenge med i gullkampen, men har avsluttet sesongen elendig. Med Erlend Hanstveit og Ardian Gashi i laget tok laget 2-0-ledelse over Kalmar søndag, men gjestene vendte med tre mål på den siste snaue halvtimen.

Bjørnar Holmvik kom inn for Kalmar rett etter Helsingborgs 2-0-mål og var med på snuoperasjonen som ble fullført med David Elms vinnermål rett før slutt.

Kalmar er med seieren oppe på 5.-plass, rett bak Helsingborg.

(©NTB)