VISTE SEG FRAM: Tommy Høiland er Bosman-spiller etter sesongen og har nå fått signaler fra MFK om at han er ønsket i klubben også de neste årene. I treningskampen mot Sogndal i går scoret han to mål på seks minutter.

VISTE SEG FRAM: Tommy Høiland er Bosman-spiller etter sesongen og har nå fått signaler fra MFK om at han er ønsket i klubben også de neste årene. I treningskampen mot Sogndal i går scoret han to mål på seks minutter. Foto: ERIK BIRKELAND

Høiland har lyst til å prøve seg i utlandet

— Kanskje den siste sjansen jeg har til å prøve meg utenlands, sier Molde-spissen.

MOLDE: Spissen kom inn i pausen da Molde slo Sogndal i gårsdagens treningskamp. Åtte minutter seinere hadde han scoret to mål og avgjort kampen. Ole Gunnar Solskjær var ikke på Aker stadion, men har allerede signalisert at han vil ha med Høiland videre.

– Ja, jeg har snakket med Solskjær og fått beskjed om at jeg er ønsket videre. Det er kjekt å høre det, men det er fortsatt to kamper igjen av sesongen. Så får vi se hva som skjer etterpå.

– Du har lenge vært tydelig på at du vil fortsette karrieren i Molde. Er det førstevalget ditt?

– Det er veldig positivt at klubben vil ha meg med og det er selvfølgelig aktuelt. Samtidig er dette kanskje den siste sjansen jeg har til å prøve meg i utlandet. Det kan være for seint hvis jeg skriver en ny kontrakt i Norge nå, sier 26— åringen, som kom til Molde fra Sandnes Ulf sommeren 2013. Han er ikke knyttet til en fast agent.

Scoret to

Høiland startet på benken mot Sogndal, Han laget liv og røre i Sogndal-forsvaret fra første sekund i andre omgang. Etter to minutter dempet han ballen, vendte inne i feltet og satte 1-0 i mål via stolpen.

SCORET TO: Tommy Høiland i aksjon mot Sogndal.

SCORET TO: Tommy Høiland i aksjon mot Sogndal. Foto: ERIK BIRKELAND

Seks minutter seinere headet han et innlegg i keeper og satte selv inn returen til 2-0.– Det var en litt svak åpning på kampen, men det kom mange sultne spillere på banen etter pause. Det føles alltid godt å score, men jeg burde hatt mer enn to mål i dag, sa Høiland.

Berge blir i Molde?

En annen som fikk etterlengtet spilletid i går var Fredrik Semb Berge. Midtstopperen har vært skadeplaget etter at han ble leid fra Brøndby. Også han har fått beskjed fra Ole Gunnar Solskjær om at han er med i planene neste år.

– Jeg har snakket med Solskjær og fått signaler om at Molde vil diskutere framtida. Jeg liker meg veldig godt, dette er den beste klubben i Norge på alle måter. Så må jeg også vurdere mulighetene for spilletid siden konkurransen er så tøff. Jeg regner med at jeg tar en avgjørelse i løpet av et par uker, sier Semb Berge.

Han har ikke hørt fra Brøndby og tror det er uaktuelt å returnere til Danmark, der kontrakten utløper sommeren 2018.