Huddersfield-spiller utskrevet fra sykehus

Tommy Smith kolliderte med Leeds-spiller.

Tommy Smith måtte fraktes til sykehus i helikopter.   Foto: Digitalsport

fotball

Huddersfield-spiller Tommy Smith ble søndag utskrevet fra sykehus etter å ha vært innlagt til observasjon for hodeskaden han pådro seg i hjemmetapet mot Leeds.

Smith støtte sammen med sitt eget lags keeper Joe Murphy i siste minutt av hjemmekampen i engelsk mesterskapsserie. Han tapte en hodeduell med Leeds-spiss Billy Sharp, som nikket inn vinnermålet i gjestenes 2-1-seier.

Midtstopperen hadde stor fart og kolliderte med Murphy.

Det førte til åtte minutters stopp i spillet mens Smith fikk behandling på banen. Han ble båret ut, og etter sluttsignalet landet et legehelikopter på banen. Han ble fløyet til sykehus i Leeds.

— Det er en alvorlig skade, men han er i gode hender. Hans helse er alt som betyr noe nå, sa Huddersfield-manager Chris Powell, som fortalte at Smith var bevisstløs deler av tiden han ble behandlet på banen.

Lørdag kveld meldte klubben at legene har konstatert en hodeskade, men at tilstanden beskrives som stabil.

— Vi er glade for å kunne melde at Tommy kunne sitte opp i sengen og snakke med representanter for klubben som besøkte ham. Han skal være på sykehus til observasjon fram til søndag, sto det.

Tetlagene vant

I andre kamper lørdag vant Derby 2-0 over Derby og tok ser opp på samme poengsum som serieleder Bournemouth. Lederlaget vant 2-0 over Watford fredag kveld. Chris Martin scoret ett av målene, det første var et selvmål.

Grant Leadbitter har scoret på åtte av åtte straffespark denne sesongen. Han ga tredjeplasserte Middlesbrough 1-0 over Bradford, og dermed er klubben bare ett poeng bak tetduoen.

Alexander Tettey og hans Norwich spilte 0-0 borte mot Birmingham og er på 8.-plass. (©NTB)