Ny rolle: Erik Huseklepp avrunder Brann-karrieren inne i Vadmyrahallen lørdag. I forkant av den prestisjetunge turneringen har han operert som sportssjef.

Ny rolle: Erik Huseklepp avrunder Brann-karrieren inne i Vadmyrahallen lørdag. I forkant av den prestisjetunge turneringen har han operert som sportssjef. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Huseklepp avslutter Brann-karrieren som spillende sportssjef

Han er Haugesund-spiller, men lørdag ifører Erik Huseklepp seg Brann-drakten for siste gang.

Han ble behørig takket av under sølvfesten på Brann Stadion, men Erik Huseklepp er Brann-spiller ut året. Lørdag stiller han for klubbens innendørslag i juleturneringen i Vadmyrahallen. Målet er å vinne futsal-turneringen for fjerde år på rad, og tro ikke at dette bare er moro.

– Her er det prestisje, det kan jeg love deg. Jeg har alltid vært en av pådriverne for at Brann skal stille lag i juleturneringen, og jeg er med på dette laget så lenge jeg får lov. I år har jeg inntatt en ny rolle. Jeg er sportssjef, knegger Huseklepp.

Han har allerede sørget for det som kan se ut som et aldri så lite varp på overgangsmarkedet. For Steffen Lie Skålevik har bestandig spilt for Sund fra Sotra når han har spilt futsal. Denne gang er sotrastrilene frarøvet sin mest profilerte spiller, etter korte forhandlinger.

– Skålevik kompletterer vår tropp. Dermed er vi én keeper og åtte utespillere - perfekt for futsal ettersom vi da har to firere, reklamerer sportssjefen.

De øvrige syv spillerne er Kasper Skaanes, Markus Olsen Pettersen, Helge Haugen, Cato Guntveit, Jonas Grønner og Håkon Lorentzen. Huseklepp ser for seg å avrunde karrieren med pokalseremoni.

– Vi har det beste laget, men det blir vanskeligere å vinne i år enn i fjor. Det er 16 lag med. Sund er gode, selv uten Steffen. Vadmyra gjør det sterkt i eliteserien i futsal og byens andre eliteserieklubb - Krohnsminde - kan også tromme sammen et sterkt mannskap, mener han.

Huseklepp ser på turneringen som en prestisjebelagt intervalløkt.

– I FK Haugesund har de ingen problemer med at jeg spiller futsal, de vet at jeg elsker å spille fotball. Dessuten er dette en ganske tøff intervalløkt, så det får inngå som et ledd i vintertreningen, sier 32-åringen.

I fjor sendte bt.no kampene fra Vadmyrahallen direkte. Da var Brann relativt suverene. I år blir ikke turneringen overført, de som vil se Huseklepp avrunde i rødt må ta turen til hallen i Bergen Vest lørdag.

Vadmyras trener Kim Bøyum håper å kunne snyte Huseklepp for en happy ending på karrieren.

– Vi holder et høyere nivå enn på veldig lenge, og har ambisjoner om å vise Brann at futsal er en annen sport enn den de bedriver. Det skal holde hardt - de er favoritter - men vi er i form, advarer Bøyum.

Han er tidligere frilanser på BT-sporten, og er også primus motor for juleturneringen. Han tror i likhet med Huseklepp at Sund kan bli sterke.

– Nå vet vi ikke ennå hvilken tropp de stiller med, men kanskje har de med den ferske Sarpsborg-spilleren Kristoffer Zachariassen. Jakob Glesnes fra Strømsgodset har spilt for Sund, det samme har den tidligere Brann-målvakten Øystein Øvretveit.

Puljeoppsettet er klart. Brann og Vadmyra vil ikke møte hverandre før i en eventuell finale. Bøyum innrømmer at oppsettet kanskje ikke er helt tilfeldig.

– Kanskje ikke. Det kan jo ende med oss mot Brann. I så fall skal vi ha bøtten tilbake, sier Bøyum.