I hele år har Nest-spillerne samlet penger til en helgetur etter sesongen. Nå bruker de potten på reise til kamp.

Spillerne ønsket ikke å kjøre bil eller buss til årets viktigste kamp. De ville heller bruke lagets «festpenger» på fly.

KAPTEIN: Bjarte Haugsdal er lederen i Nest-Sotras spillergruppe. Han mener det er helt naturlig at fellesskapets oppsparte midler blir brukt til kampforberedelser.  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

fotball

Planen var egentlig at Nest-Sotra skulle kjøre til Ålesund i privatbiler. Så klarte klubben å skaffe en buss og lage en reiserute med både mat- og treningspause på veien.

Men ingen av delene var godt nok for klubbens spillere. Før årets viktigste kamp, kvalikkampen mot Aalesund, ønsket de best mulig oppladning. De ville fly.

For å få finansiert de dyre flybillettene til Sunnmøre, ble spillerne derfor enige om å åpne «botkassen». Som mange andre fotballag har Nest-Sotra et internt botsystem, der pengene brukes på et sosialt formål etter sesongen. Gjerne en tur til utlandet.

– Vi hadde en god fest etter at vi sikret kvalikplassen. Og nå nærmer det seg jul, uansett, så det hadde vært vanskelig å planlegge en tur. Derfor ville vi heller bruke pengene på å fly til Ålesund. Det gagner flere spillere, forklarer kaptein Bjarte Haugsdal.

Bruker fellesskapets penger

Osingen påpeker at det ikke var noe feil med opplegget klubben hadde laget. De hadde nok vært i like god fysisk forfatning etter en busstur. Men vissheten om at det går et fly uten dem, hadde vært vanskelig å bli kvitt underveis.

Dessuten ville en busstur hjem ikke vært bra for restitusjonen, dersom de skulle ta seg videre til neste runde. Da vil en ny bortekamp mot Sogndal eller Ull/Kisa vente allerede i midtuken.

KAN FESTE: Slik så det ut i garderoben da Nest-Sotra rykket opp til 1. divisjon i fjor.  Foto: Tor Høvik

– Så det var naturlig å bruke fellesskapets penger på dette. Det er bare sånn det er i Nest-Sotra, sier Haugsdal, og fortsetter:

– Jeg synes det sier litt om spillergruppen også, egentlig. Dette er den største kampen i karrieren for mange, og da er de mer opptatt av å være best mulig rustet til den enn å dra på helgetur.

Trener Steffen Landro er ikke overrasket.

– Dette er bare nok et eksempel på hvorfor vi overpresterer. Gjengen vi har er sultne vinnere. Det som betyr mest for dem, er det som skjer på banen, sier han.

– Spillerne tenker på alt

Treneren var ikke blant pådriverne for å endre reiseopplegget. Han var, for en gangs skyld, ganske fornøyd med reisen klubben hadde planlagt.

Men det sterke ønsket fra spillerne fikk ham til å endre mening – og reiserute.

– Vi har en spillertropp som tenker på alt mulig. De hadde sett at det fantes en enklere løsning enn den vi hadde laget. De så for seg hva som ville skje dersom vi vant kampen, og skjønte at en bussreise hjem ikke ville være optimalt, forklarer Landro.

Nå blir det fly lørdag, to netter på hotell og hjemreise mandag i stedet. Mesteparten finansiert av botpengene, som egentlig var øremerket fest.

– Feste kan vi gjøre, uansett. Det har vi vist allerede, sier Haugsdal.