Jonevret lunken til Djurgården

Samtidig som Per-Mathias Høgmo har tatt ut sin første landslagstropp, jakter Djurgården hans erstatter i klubben. Kjell Jonevrets navn er trukket inn i diskusjonen, men Viking-treneren er ikke veldig fristet.

SUKSESS: I likhet med Sören Åkeby kom Kjell Jonevret til Norge etter å ha tatt seriegull med Djurgården. Gamle suksesstrenere blir gjerne nevnt når gamleklubben leter etter ny trener.  Foto: Jan Olav Nesvold - NTB Scanpix

fotball

Svenske medier kobler Viking-trener Kjell Jonevret til den ledige trenerjobben i Allsvenskan-laget Djurgården. Jonevret var trener i Djurgården fra 2004 til 2006, og vant både seriemesterskap og cupmesterskap med klubben før han fikk sparken. Han virker ikke veldig interessert i en retur.

Fikk sparken

– Det har jeg ikke tenkt på et halvt minutt en gang, og det er ingenting jeg har tenkt å bruke tid på, sier Jonevret til Aftenbladet.

– Betyr det at det er uaktuelt for deg?

– Nja. For å si det slik: Jeg var i Djurgården i noen år. Da vant vi cupmesterskap et år, og «the double» et annet år. Året etter at vi vant både serie— og cupmesterskapet tapte vi to kamper på rad, og da fikk jeg sparken. Jeg har aldri i min trenerkarriere gjort det like godt som jeg gjorde i Djurgården, men det var likevel ikke godt nok. Kravene i den klubben er i høyeste laget, sier Jonevret.

I etterkant av Jonevrets oppsigelse ble det uenighet både internt og eksternt. Det hele toppet seg med at Jonevrets agent, Johan Strömberg, truet klubben med søksmål.

– Trives i Viking

Per-Mathias Høgmo ble hentet til Djurgården tidlig i årets sesong for å redde klubben fra nedrykk. Det prosjektet har endt meget vellykket, og laget er etablert på øvre halvdel av sesongen. Etter at sesongens fem siste kamper er ferdigspilt forlater Høgmo Sverige for å konsentrere seg om jobben som trener for det norske landslaget for fullt.

Djurgårdens sportssjef Anders Grönhagen bekrefter overfor Aftenposten.no at klubben kjenner situasjonen til både Aalesunds trener Jan Jönsson og Viking-trener Kjell Jonevret.

– Det er naturlig at mitt navn blir koblet til den klubben. Det forstår jeg, men jeg trives veldig bra i Viking og Stavanger, sier Jonevret.