Klepp-spiller Yallop i Australias VM-tropp

Klepp-spiller Tameka Yallop ble tirsdag tatt ut i Australias tropp til sommerens fotball-VM. Det er en tropp med masse erfaring og høye ambisjoner.

Klepp-spiller Tameka Yallop (med ballen) er uttatt i Australias VM-tropp i fotball.   Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

fotball

– Selv om gjennomsnittsalderen er lav, har spillerne skaffet seg masse internasjonal erfaring. Til sammen har spillerne i troppen 1276 landskamper, sa landslagssjef Ante Milicic ved uttaket. Det er snitt på vel 55.

25-årige Sam Kerr er lagkaptein og en av 13 spillere i troppen som til daglig spiller i USA. Yallop, som het Butt inntil hun giftet seg sist vinter, er en av bare to spillere som hentes fra europeiske klubber.

Lisa De Vanna, Clare Polkinghorne og Lydia Williams gjør seg klar til sitt fjerde VM-sluttspill, mens Kerr er en av seks spillere som er uttatt for tredje gang. Åtte av de 23 i troppen er VM-debutanter.

Kyah Simon, som scoret i de to foregående VM-sluttspillene (blant annet begge mål da Australia slo Norge ut av 2011-VM med 2-1-seier i siste gruppekamp), kom ikke med. Hun har spilt bare 13 minutter etter en langvarig ankelskade.

– Det er ikke nok. Hun har ikke spilt en hel kamp siden mai i fjor, sa Milicic om det største navnet som ikke er med. I likhet med 17-årige Kyra Cooney-Cross er Simon nominert som hjemmeværende reserve.

Australia er nummer seks på FIFA-rankingen, og målet er å hente tittelen. Dersom Norge og Australia begge blir nummer to i sine innledende grupper, møtes de i åttedelsfinale i Nice 22. juni.

Australias tropp:

Målvakter: Mackenzie Arnold, Teagan Micha, Lydia Williams.

Backer: Teigen Allen, Laura Alleway, Ellie Carpenter, Steph Catley, Alanna Kennedy, Clare Polkinghorne, Gema Simon.

Midtbanespillere: Katrine Gorry, Amy Harrison, Elise Kellond-Knight, Chloe Logarzo, Aivi Luik, Emily van Egmond, Tameka Yallop.

Spisser: Lisa De Vanna, Caitlin Foord, Mary Fowler, Emily Gielnik, Sam Kerr, Hayley Raso.