Klubben skifter navn på stadion etter ordre fra president Erdogan

Fra neste uke skal Martin Linnes spille hjemmekamper på et stadion. Ikke på en arena.

Proff i Tyrkia: Martin Linnes har to år igjen av kontrakten med Galatasaray.  Foto: GALATASARAY.ORG

fotball

Tidligere Molde-spiller Martin Linnes er inne i sin andre sesong som Galatasaray-spiller. Etter perioder med lite spilletid har forsvareren vært på banen fra start flere ganger den siste tida. Nå skal han altså spille hjemmekampene på et stadion som skifter navn.

Bakgrunnen er at den tyrkiske klubben har bestemt seg for gjøre som president Recep Tayyip Erdogan vil.

– Styret har fattet avgjørelsen om å endre stadionnavnet etter at presidenten tok til orde for det, sa klubbformann Dursun Özbek til nyhetsbyrået Anadolu.

President Recep Tayyip Erdogan   Foto: NTB Scanpix

Krever at idrettsanlegg endrer navn

Fra og med mandag skal anlegget hete Turk Telekom Stadium i stedet for Turk Telekom Arena.

Erdogan sa fredag at han er motstander av å bruke ordet arena, og at han har bedt idrettsminister Akif Cagatay Kilic om å hjelpe til å fjerne ordet fra idrettsanlegg.

– Dere vet jo hva de pleide å gjøre i arenaer før i tiden? De lot folk rives i biter, sa Erdogan og hevdet at uttrykket er fremmed for det tyrkiske språket.

– Hva betyr arena egentlig? Vi har ikke det i vårt språk.

Kontrakt til sommeren 2019

Mange tyrkiske idrettsanlegg har ordet «arena» i navnet. En av Istanbuls andre store fotballklubber, Besiktas, innviet sin Vodafone Arena i april i fjor. Fenerbahçes basketballhall heter Ulker Sports Arena.

Direktør Paul Doany i navnesponsor Turk Telekom støtter Galatasarays avgjørelse. Ifølge NTB har idrettsdepartementet sendt et rundskriv til lokale myndigheter med instruks om å fjerne ordet «arena» fra kommunale anlegg.

Martin Linnes kom til Molde fra Kongsvinger før sesongen 2012. Han ble solgt til Galatasaray i januar 2016. Kontrakten går fram til sommeren 2019.

PS: Galatasaray ligger på fjerdeplass i Spor Toto Süper Lig når to seriekamper gjenstår. Besiktas leder foran Basaksehir og Fenerbahçe.