Krisemøte etter bombealarm i Stockholm

Svensk fotball er rystet etter at det ble slått full bombealarm i Stockholm torsdag. Klubbene Djurgården og Hammarby skal i møte med politiet i dag.

BOMBEALARM I STOCKHOLM: En mistenkelig gjenstand ble torsdag funnet utenfor den nybygde Tele2-arenaen i Globenorådet i Stockholm. Politiets bombeeksperter kom raskt på plass.  Foto: NTB scanpix

fotball

En skolesekk med lappen «bombe» festet utenpå ble funnet utenfor det nybygde stadionet Tele 2 Arena torsdag. Etter å ha blitt undersøkt, ble sekken uskadeliggjort. Ifølge politiet var det trolig snakk om en virkelig sprengladning.

Både Djurgården og Hammarby skal spille på den nye arenaen. Den innvies med seriekampen mellom Hammarby og Örgryte i Superettaen, som er nest øverste nivå, 20. juli. Torsdag skulle Djurgården arrangere en veterankamp, og det førte til sinne hos Hammarby-fansen, som mente byrivalen kuppet innvielsen.

— Dette var et prøvearrangement. Vi ville ikke innvie arenaen. En premiere skal jo være en viktig fotballkamp, sier Djurgårdens kommunikasjonssjef Gunnar Gidefeldt til Aftonbladet.

Han reagerer kraftig på torsdagens hendelse.

— Det er uvirkelig og vekker avsky hos oss. Noe lignende skal aldri få skje igjen, sier Gidefeldt.

I tillegg til de to klubbene og politiet skal også representanter fra kommunen og stadioneier SGA delta i møtet.

Per-Mathias Høgmo er trener i Djurgården og målvakten Kenneth Høie spiller for klubben. (©NTB)