Kun ett poeng for Zlatan og co.

Alex reddet uavgjort mot lille Guingamp.

FRUSTRERENDE: Zlatan Ibrahimovic måtte nøye seg med uavgjort lørdag.  Foto: NTB scanpix

fotball

Paris Saint-Germain var på vei mot sitt annet ligatap denne sesongen mot lille Guingamp, men en sen scoring av Alex ga uavgjort og ett poeng for serielederen.

Styrtrike PSG er storfavoritt til å vinne sitt annet strake seriegull i Frankrike, men da må laget slutte å avgi poeng mot lagene på nedre halvdel.

I desember tapte PSG for nedrykkskandidat E. Thonon Gaillard, og lørdag gikk serielederen glipp av to poeng borte mot nyopprykkede Guingamp.

– Det er alltid vanskelig å vinne kamper. Vi kom selvfølgelig hit for å vinne, selv om vi respekterte motstanderen. Jeg er skuffet, men samtidig fornøyd med at vi aldri ga opp, sa PSG-trener Laurent Blanc.

Håp for Monaco

Hjemmelaget så ut til å ha avgjort kampen da Mustapha Yatabaré scoret seks minutter før slutt, men bare tre minutter senere utlignet PSGs brasilianske midtstopper Alex på en dag der verken Zlatan Ibrahimovic eller Edinson Cavani fant nettmaskene.

Uavgjort gir et håp til Monaco, som jager PSG. Seks poeng skiller med én kamp til gode. Monaco møter Marseille hjemme søndag.

Et slag for Monaco er det likevel at stjernespiss Radamel Falcao fort kan miste resten av sesongen på grunn av skade. Det er også helt åpent om han rekker å spille i VM for Colombia. Falcao ble operert lørdag, og legen ga ham 50 prosent sjanse for å bli klar til VM.

Uavgjort bunnkamp

I bunnen av tabellen begynner det også å dra seg til. Lørdag gjestet Sochaux tabelljumbo Ajaccio. Ingen av lagene klarte å avgjøre kampen, som endte 1-1. Dermed skiller det fortsatt to poeng mellom de to bunnlagene.

Valenciennes ligger på den siste nedrykksplassen, men tok et viktig poeng hjemme mot Lorient lørdag. Tidligere Tromsø-spiller Saliou Ciss gjorde selvmål, før Gregory Pujol utlignet for Valenciennes til 1-1. Om Montpellier skal dras med i bunnstriden skal mye gå galt. Lørdag overbeviste de stort hjemme mot Nice. M'Baye Niang, Vitorino Hilton og Souleymane Camara sørget for 3-1-seier.

I den siste kampen lørdag holdt Nantes Reims til 0-0 hjemme. De to er begge med i kampen om spill i Europa neste sesong. (©NTB)

Fransk 1. divisjon fotball lørdag, 22. runde:

**Ajaccio – Sochaux 1-1 (1-0)

Mål:** 1-0 Benjamin Andre (8), 1-1 Vincent Nogueira (90).

6500 tilskuere.

**Guingamp – Paris Saint-Germain 1-1 (0-0)

Mål:** 1-0 Mustapha Yatabare (84), 1-1 Alex (87).

17.623 tilskuere.

**Montpellier – Nice 3-1 (1-0)

Mål:** 1-0 M'Baye Niang (31), 2-0 Vitorino Hilton (53), 2-1 Alexy Bosetti (69), 3-1 Souleymane Camara (81).

15.000 tilskuere.

Nantes – Reims 0-0 27.000 tilskuere.

**Valenciennes – Lorient 1-1 (0-1)

Mål:** 0-1 Saliou Ciss (selvmål 39), 1-1 Gregory Pujol (52).

15.000 tilskuere.

– – -

Utsatt pga. regn: Toulouse – Bastia.

(©NTB)