Landro sendt på tribunen da opprykksdrømmen brast for Nest

Det kokte i topplokket til flere i kvalikkampen i Ålesund.

UTVIST: Nest-Sotra-trener Steffen Landro.  Foto: Bård Bøe

fotball

AALESUND - NEST-SOTRA 1–0

ÅLESUND: Etter en søvndyssende første omgang, nærmet temperaturen på iskalde Color Line Stadion seg kokepunktet i annen omgang.

Etter at Pape Habib Gueye hadde gitt Aalesund ledelsen tidlig i omgangen, vokste frustrasjonen hos gjestene. Aller mest kokte det i hodet på Sherko Faiqi, som med et gult kort på samvittigheten dyttet Aalesund-trener Lars Bohinen.

Svensken fikk marsjordre. Det samme gjorde Bohinen. Og et minutt senere fikk Nest-trener Steffen Landro samme beskjed.

Uten hovedtrener og med ti mann klarte ikke Nest å komme tilbake. Dermed endte opprykksdrømmen i Ålesund. Nest er slått ut av kvaliken til eliteserien.

Jevn første omgang

Det var ingen stor første omgang som ble spilt på Color Line Stadion. Med høye skuldre slet Aalesund med å spille seg gjennom et dyptliggende Nest-forsvar, og strilene var ikke veldig interessert i å storme i angrep heller.

Men noen muligheter på kontringer og dødballer fikk de, uten at de ble omsatt til scoring.

Lagene tok dermed pause på stillingen 0–0 - til hjemmesupporternes store frustrasjon.

Aalesund i ledelsen, Landro på tribunen

Men andre omgang skulle ikke vare lenge før den samme gjengen fikk noe å juble for. I det 52. minuttet ble et frispark skrudd inn i feltet, hvor Aalesund-spiss Pape Habib Gueye raget høyest.

Han headet ballen i en bue over Nest-keeper Egil Selvik og i mål. Aalesund tok ledelsen på en av sine første sjanser.

Oppgaven ble dermed stor for Nest-Sotra, og den ble ikke akkurat mindre av at svensken Sherko Faiqi mistet hodet i det 71. minuttet. Etter at lagkameraten Haris Cirak ble taklet, ble Faiqi så provosert av Aalesund-trener Lars Bohinen at han dyttet ham.

UTVIST 2: Sherko Faiqi.  Foto: Bård Bøe

Bohinen ble sendt på tribunen, Faiqi fikk sitt andre gule kort og ble vist i garderoben.

I frustrasjon slengte også Nest-trener Steffen Landro fra seg noen gloser, og ble henvist til samme benkerad som trenerkollegaen.

På tampen fikk Sondre Liseth en gigantisk mulighet til å utlikne, men en klasseredning av Andreas Lie satte en stopper for forsøket.

Det endte 1–0 til hjemmelaget i Ålesund.

Vi fulgte kampen direkte her: