Malmö-fansen krever mer av Hareides lag enn bare seriegull

Den norske treneren merker at forventningene er større enn noen gang.

Åge Hareide har stor suksess som trener i Malmö. Nå spås laget hans en ny gullsesong i Sverige.  Foto: NTB scanpix

fotball

Etter to seriegull i den svenske eliteserien er Malmö FF igjen den store favoritten før Allsvenskan sparkes i gang i påskehelgen.

I dag var spillere og trenere samlet til Kick off-show før seriestart i Sverige, hvor publikum stemte fram årets favoritt til å ta gullet.

Hele 47,3 prosent av stemmene gikk i favør Åge Hareides lag, ifølge Aftonbladet.se.

Spør om Champions League

— Jeg var ute å handlet her om dagen så fikk jeg ikke spørsmål om når Allsvenskan skulle starte, men når det var Champions League, forteller treneren. Hareide og Malmö kvalifiserte seg til gruppespillet i europas gjeveste turnering i fjor, og møtte Juventus, Olympiakos og Atletico Madrid i gruppespillet.

Favorittstempelet er Malmös kaptein og storscorer Markus Rosenberg enig i.

— Jeg ser oss som favoritter, sier han.

Angriperen og Hareide var de første opp på scenen under arrangementet, og Malmö-treneren forsterket favorittstemplet ytterligere ved og fortelle om hva det snakkes om i Malmö.

- Må bli mer selvsikre

Selv om Malmö-supporterne håper og tror på en ny runde blant Europas beste klubblag, har de øvrige svenske supporterne liten tro på at det skjer.

I en annen avstemning stemnte nemlig 70 prosent på at de ikke tror Malmö klarer å kvalifisere seg til Champions League.

— Det må vi bare ignorere, sier Hareide om fansens tips.

— Vi trenger litt mer av den selvsikre innstillingen som andre lag i Europa har. Og på banen må vi bli litt bedre på bortebane i europacupspill. Blir vi det,gir vi oss selv et bedre utgangspunkt på hjemmebane, fortsetter treneren.

Det er gjort seks endringer i laget som vant serien og kom til gruppespillet i Champions League i fjor. Halvparten av de nye spillerne er nordmenn. Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget ble klare for den regjerende mesteren i vinter, og tidligere denne måneden sikret Åge Hareide seg backen Anders Vindheim fra Brann.