Manchester City skrev under gigantisk draktavtale

Gir over 700 millioner kroner til de lyseblå og deres søsterklubber.

Raheem Sterling og resten av Manchester City skal spille i Puma-drakter fra neste sesong.  Foto: MATTHEW CHILDS / X03810

fotball

Klesgiganten Puma betaler Manchester City og deres søsterklubber over sju milliarder kroner for et draktsamarbeid de neste ti sesongene.

Det skriver Manchester City i en pressemelding torsdag.

I tillegg til den engelske storklubben, er Melbourne City (Australia), Girona (Spania), Club Atlético Torque (Uruguay) og Sichuan Jiuniu FC (Kina) en del av gruppen City Football Group. Det er den som har inngått den lukrative avtalen med klesgiganten, som skal betale 650 millioner pund, tilsvarende 7,4 milliarder kroner, de neste ti årene.

Manchester City har på nåværende tidspunkt en avtale med Nike som løper ut i juli. Den gir om lag 20 millioner pund per sesong, tilsvarende snaut 230 millioner kroner.

Den nye avtalen gir cirka 740 millioner kroner, men skal deles blant de fem søsterklubbene. Det er riktignok forventet at Manchester City sitter igjen med det klart største kakestykket, og at avtalen gir langt høyere inntekter enn den de lyseblå hadde med Nike.

Ifølge britiske Telegraph er dette den nest største draktavtalen for en engelsk klubb. På topp troner Manchester United, som får drøye 855 millioner kroner i året av Adidas.

(NTB)