Nattestad lånes ut til AaFK: - En god mulighet for meg

Den færøyske midtstopperen Sonni Nattestad skal spille for AaFK fram til sommeren.

Sonni Nattestad skal spille for Aalesund første halvdel av sesongen.   Foto: Kristian Stenerud

fotball

– Vi er veldig godt fornøyd med å få på plass Sonni. Dette er noe vi har jobbet med og ønsket oss en stund. Vi har hatt en fin dialog med Molde og spilleren og er glad for at det løste seg, sier sportssjef Bjørn Erik Melland.

Lars Bohinen har vært klar på at han ville ha minst én midtstopper til. Klubben har tidligere forsøkt seg på Marius Lode uten å lykkes, men i Spania snakket Bohinen med Nattestad for første gang.

I dag ble utlånsavtalen fra Molde signert, som gjør midtstopperen til AaFK-spiller fram til sommeren.

– AaFK virker som en fin klubb å komme til, for jeg tror dette er en god mulighet for meg. Jeg håper å få mye spilletid, så er det bra at jeg er i nærheten av familien min, sier Nattestad.

Bohinen har tidligere sagt at et lån ut sesongen, med mulighet til å hente Nattestad tilbake i sommer, har vært en mulighet. Nå blir bare «bare» et lån i noen måneder.

– Det må være opp til klubbene å bestemme om det skal bli et lengre lån når sommeren kommer. Men hvis Molde vil ha meg tilbake, så er det noe jeg ønsker, sier 23-åringen, som ikke spiller lørdagens treningskamp mot nettopp Molde.

Nattestad kom til Molde i 2016 fra islandske FH Hafnarfjordur, men fikk fjorårets sesong ødelagt på grunn av skader. I oppkjøringen til årets sesong har han vært med på flere av Moldes treningskamper og var med laget til Marabella forrige uke. Midtstopperen har spilt flere kamper for landslaget til Færøyene.

- Sonni er en spennende spiller med stort potensiale, en spiller vi har tro på. Vi har per dags dato god dekning på stopperplassen, og i Aalesund vil han få spilletid, skriver Molde FK i en pressemelding.