Nest-Sotra unngikk konkurs

Klubben unngikk sitt andre rettsmøte på fire måneder.

REDDET: Nest-Sotra har fått hjelp fra flere sponsorer og unngikk konkurs.  Foto: Odd Mehus (arkiv)

fotball

I oktober begjærte kemneren i Fjell, Sund og Øygarden Nest-Sotra konkurs. Tirsdag 5. november skulle konkursbegjæringen behandles i Bergen tingrett, men rettsmøtet ble aldri noe av.

– Kravene ble gjort opp før helgen med hjelp og støtte fra flere sponsorer, skriver Ole Kårtveit, styreleder i Nest-Sotra, i en SMS til BT.

Dermed ble begjæringen trukket. Konkursbegjæringen kom fire måneder etter den forrige. Også den gangen unngikk klubben rettsmøtet. Gjelden ble slettet av sponsorer før saken kom opp.

– Viktig byggestein

Forrige uke ble det klart at Nest-Sotra bytter navn til Øygarden FK neste sesong.

Nylig møttes åtte klubber på strilelandet for å skape støtte rundt Øygarden FK og for å diskutere en samarbeidsavtale mellom klubbene.

For samarbeidsprosjektet Øygarden FK var tirsdagens nyhet viktig, sier Toralf Rugland.

Rugland er nestleder i Nest-Sotra og Øygarden FK, og har rollen som fasilitator for samtalene mellom klubbene i samarbeidsprosjektet.

– En viktig byggestein i prosjektet er 1.-divisjonslaget i den regionale satsingen, sier Rugland.

– Ikke endret seg

Etter at nyheten om navnebyttet kom, presiserte Norges Fotballforbund følgende på Twitter: «Lisensen til Nest-Sotra overføres ikke til annen klubb. Nest-Sotra bytter navn til Øygarden FK. Alle forhold som har med klubblisens vil fortsette som nå når klubben heter Nest-Sotra, men under nytt navn».

– Det er knallhard jobbing fremdeles, og det er ekstremt viktig for Nest-Sotra å oppfylle lisenskravene og handlingsplanen. De har ikke endret seg selv om laget endrer navn til Øygarden, sier Rugland.