Nest-Sotra vant og har blitt Vikings mareritt

Viking har 2–8 og null poeng mot høyst ordinære Nest Sotra. Det kan koste de mørkeblå opprykk.

VIKING - NEST-SOTRA 2–3

Selv om avstanden til Sogndal på andreplass er bare to poeng med 12 serierunder igjen, er Viking fortsatt lekk og slipper inn mål nesten uten at motstanderen har målsjanser.

Da hjelper det veldig lite å være seriens mestscorende.

Nederlaget på egen bane for Nest-Sotra finnes det knapt unnskyldninger for selv om kampens aller svakeste aktør, dommer Mads Følstad fra Steinkjer, i alle fall ikke var hjemmedommer.

FOR STERKE: Nest-Sotra overrasket Viking og vant i Stavanger.

FOR STERKE: Nest-Sotra overrasket Viking og vant i Stavanger. Foto: Rune Vandvik

Uhyre svak dommer

Ja, han var mildest talt feig da han snøt Vikings nykommer Even Østensen for soleklart straffespark i siste ordinære spilleminutt.

Han toppet sin inkompetanse da Viking-trener Bjarne Berntsen ble sendt på tribunen i etterkant.

Seiersrekken stoppet på fem med sesongens andre tap for strilene. Det svir og sårer minst like mye som oppturen og vendingen mot HamKam for fem dager siden var som balsam for de mørkeblå.

Første omgang burde sluttet med grei Viking-ledelse, i stedet måtte de mørkeblå si seg fornøyd med 1–1.

For når du ikke scorer på store muligheter og samtidig gir motstanderen anledning til å sette sin ene, forærer du et type lag som Nest-Sotra kampen akkurat slik de grønnkledde ønsker den.

Fred og ro med ballen, god tid i alle mulige situasjoner, litt vondt etter hver eneste takling, brudd i spillet og frustrasjon i eget lag så vel som i egen menighet på tribunen.

Vel, det skal sies til Viking-publikummet støttet helhjertet uten mishagsytringer.

Etter at målsniken Alexander Dang gjorde 1–0 til Nest-Sotra da han fikk stå alene på bakerste stolpe etter corner, brukte bortelaget de neste ti minuttene til å lukke ned og stanse Vikings mulige overganger.

En corner måtte til for å løse opp, Kristian Thorstvedt la inn fra Vikings høyreside, Rolf Daniel Vikstøl møtte ferfekt på første stolpe og headet inn utligningen.

Det åpnet kampen, tidligere Nest-spiller Johnny Furdal serverte sine nye medspillere i Viking åpnende pasninger i stort tempo, og hvordan Usman Sale kunne unngå å score da han snappet ballen inne i bortelagets straffefelt, er fortsatt en gåte.

Vis fakta ↓
Kampfakta: Viking - Nest-Sotra 2–3 (1–1)

Viking fortsatte kjøret ut omgangen, hadde et par nye sjanser og endte med fem i alt før pause, men overtaket viste seg mest gjennom sju hjørnespark der bare ett ble omsatt i mål.

I motsatt ende produserte ikke Nest-Sotra de gedigne sjansene, men varslet hele tiden at de kunne, at de ikke på noen måte ville legge seg nedpå, og spissduoen Alexander Dang/Sondre Liseth var gang på gang nær det helt store.

Etter pause, da publikum regnet med et solid kjør fra Vikings side, startet det i stedet med at gjestene tok føringen og kommandoen så til de grader at du lurte på hvem som egentlig spilte på hjemmebane.

Viking ramlet sammen, opptrådte kaotisk og slett ikke som en enhet.

En naturlig konsekvens: Alexander Dang fikk sjansen for andre gang i kampen og laget seg andre mål. Da var det spilt 56 minutter, og trener Berntsen måtte agere.

Han satte inn Zlatko Tripic for André Danielsen bare for å oppleve at Nest Sotra satte i sitt tredje og ledet 3–1 noen sekunder senere.

Kampen var i realiteten over, og nedturen like sviende vond som den nevnte oppturen på Hamar for fem dager siden. Vondt ble verre da Rolf Daniel Vikstøl fikk sitt andre gule og rødt 25 minutter før full tid.

Johnny Furdal ga de mørkeblå et snev av håp med sin redusering i det 72. minutt, og sjansene var der til utligning. Men denne kampen var og ble tapt.