Nicki Bille Nielsen ble raskt en publikumsyndling på Lerkendal på grunn av sin lidenskapelige spillestil. Men dansken havnet i trøbbel gjentatte ganger og ble til slutt solgt til franske Evian.

Nicki Bille Nielsen ble raskt en publikumsyndling på Lerkendal på grunn av sin lidenskapelige spillestil. Men dansken havnet i trøbbel gjentatte ganger og ble til slutt solgt til franske Evian. Foto: Digitalsport

Nicki Bille snakker ut om bråket: - De sa ekle ting om familien min

Den tidligere RBK-profilen ble tatt av banen etter krangel med tilskuere.

Det blåser nok en gang rundt 27 år gamle Esbjerg-spissen, som i løpet av sin tid i Rosenborg havnet i trøbbel flere ganger.

Forrige tirsdag ble Nicki Bille Nielsen nemlig byttet ut etter 35 minutter i en cupkamp mot Søhus Stige. Bakgrunnen for det i overkant tidlige byttet, var en hendelse tidlig i kampen.

Det fremmøtte publikummet kom med gjentatte og hånlige rop mot Bille Nielsen, og til slutt fikk spissen nok.

KONTROVERSIELL: Nicki Bille Nielsen havnet i trøbbel i RBK-trøyen ved flere anledninger. Her river han i stykker egen drakt.

KONTROVERSIELL: Nicki Bille Nielsen havnet i trøbbel i RBK-trøyen ved flere anledninger. Her river han i stykker egen drakt. Foto: Digitalsport

– Første gang tilskuerne kom med tilrop ignorerte Bille det, men andre gangen tok han igjen med ordene «du tør ikke komme ned her på banen og si det igjen» til en tilskuer, forteller journalist i Sport Fyns Leif Rasmussen til Fyens Stiftstidende.Esbjerg-spissen fikk gult kort for ropet mot publikum, og like etter ble Bille Nielsen byttet ut av trener Michael Pedersen.

Husker du? Dette er Bille-skandalene som ble for mye for RBK

Til Ekstra Bladet snakker Nicki Bille tirsdag for første gang om episoden.

– Det ble ropt noen utrolig ekle ting om både meg og min familie. Og fordi folk var så nære, de var rett rundt banen, så ble det for mye – hver gang jeg hadde ballen. Derfor bestemte vi oss for at det beste var at jeg gikk av banen, før jeg ble for sint, sier Nicki Bille Nielsen til den danske storavisen.

Esbjerg vant til slutt kampen 9-0 foran 800 tilskuere.

– Det er ikke det samme som når man spiller på en arena med 10.000 tilskuere. Det her traff meg mer personlig. Og da var det best at jeg ikke spilte mer, sier Esbjerg-spissen.

Han ønsker ikke å gå konkret inn på hva som ble sagt, men sier:

– Jeg har prøvd å se tilbake på det som skjedde, for å se om det var noe jeg kunne gjort annerledes. Men det som ble ropt mot meg var veldig personlig. Jeg er ikke annerledes skrudd sammen enn andre mennesker bare fordi jeg er en fotballspiller. Jeg er bare en meget følsom og lidenskapelig person, sier spissen.

Har du gått glipp av disse sakene?