Nicki Bille var en publikumsfavoritt på Lerkendal på grunn av sin lidenskapelige spillestil. Han er også godt likt blant Esbjerg-fansen.

Nicki Bille var en publikumsfavoritt på Lerkendal på grunn av sin lidenskapelige spillestil. Han er også godt likt blant Esbjerg-fansen. Foto: Kristian Helgesen

Nicki Bille styrtet øl på banen i ellevill målfeiring

Den tidligere Rosenborg-angriperen skaper igjen overskrifter.

Denne gang for en av der mer spesielle målfeiringer danske fotball har sett.

Nicki Bille fikk ansvaret da Esbjerg fikk straffespark på overtid mot Hobro. Laget lå ett mål under, de spilte med én mann mindre, og klokken viste overtid av overtid.

Bille sendte keeper ned til venstre og satte ballen høyt til høyre, før han løp bort til Esbjerg-supporterne bak mål for å feire.

En av de «Blue Knights» hadde et plastglass med øl. Målscoreren la hodet bakover og tok hele glasset på styrten. Iallfall det som traff munnen.

«Se det sjove billede: Nicki Bille bundede en bajer efter overtidsscoring», skrev tabloidavisen BT.

— Jeg var helt rolig, iskald. Jeg ventet keeperen ut, sa Bille Nielsen til Esbjergs egen videojournalist.

Han ble også spurt om de elleville jubelscenene sammen med fansen.

— Det var fantastisk. Det er slike ting man spiller fotball for. Jeg fikk til og med helt en øl over meg selv fordi jeg var helt utkjørt. Å stå og klemme fansen og lagkameratene, det er slike ting man lever for i fotballen, sa han videre.Resultatet gjorde at Hobro fortsatt er helt på bunn av Superligaen med sine fem poeng. Esbjerg er på plassen foran med 10, det samme som AGF. Midtjylland topper serien etter 10 kamper med 21 poeng. Ståle Solbakkens København har 18. * Se den spesielle feiringen her hos Dansk Radio

Ble byttet ut etter krangel med tilskuer

Tidligere denne måneden ble den 27 år gamle spissen byttet ut etter bare 35 minutter i en cupkamp mot Søhus Stige.

Bakgrunnen for det i overkant tidlige byttet, var en hendelse tidlig i kampen.

Det fremmøtte publikummet kom med gjentatte og hånlige rop mot Bille Nielsen, og til slutt fikk spissen nok.

— Første gang tilskuerne kom med tilrop ignorerte Bille det, men andre gangen tok han igjen med oredene «du tør ikke komme ned her på banen og si det igjen» til en tilskuer, forteller journalist i Sport Fyns Leif Rasmussen til Fyens Stiftstidende.

Esbjerg-spissen fikk gult kort for ropet mot publikum, og like etter ble Bille Nielsen byttet ut av trener Michael Pedersen.

– Det ble ropt noen utrolig ekle ting om både meg og min familie. Og fordi folk var så nære, de var rett rundt banen, så ble det for mye – hver gang jeg hadde ballen. Derfor bestemte vi oss for at det beste var at jeg gikk av banen, før jeg ble for sint, sa Bille til Ekstra Bladet.

Fyllebråk, drakttrøbbel og vold mot politi

Esbjergs sportsdirektør, Niels Erik Søndergaard uttrykte stor glede over å få 27-åringen til klubben i sommer, men samtidig er han også fullt klar over Nielsens turbulente og kontroversielle fortid.

I løpet av halvannen sesong i Rosenborg var dansken involvert i flere episoder.

Det startet med at han ble arrestert av politiet og anmeldt for ordensforstyrrelser etter en fuktig natt på byen i Trondheim. Han la seg flat og ble pålagt et alkoholforbud av RBK. Så slo han til et TV-kamera på Åråsen, før han noen måneder senere havnet i trøbbel da han rev i stykker egen drakt på banen.

– Selvfølgelig har vi gjort oss noen tanker

Like før han ble solgt til Evian kom den mest alvorlige episoden, da han skal ha bitt en politibetjent og oppført seg truende i København. I retten kom det også frem at spissen var voldsdømt tidligere. I april i fjor Nielsen ble han dømt til 60 dagers betinget fengsel og pålagt 80 timers samfunnsstraff. Dommen ble ikke anket.

– Selvfølgelig har vi gjort oss noen tanker om de tingene som har skjedd i hans tidligere klubber. Men i samtalene vi har hatt med Nicki, så virker det som om han har modnet veldig som person.

– Jeg vet selvfølgelig ikke hvordan han har vært tidligere, men jeg synes det virker som om en meget moden fyr – og en faktisk en god fyr, som har tenkt over det som har foregått tidligere i hans karriere. Og han er klar for å konsentrere seg om spillet på banen.