Nicki Bille Nielsen er klar for sin 12. klubb på 11 år. Kan det gå bra denne gangen? Her fra tiden i Rosenborg.

Nicki Bille Nielsen er klar for sin 12. klubb på 11 år. Kan det gå bra denne gangen? Her fra tiden i Rosenborg. Foto: Kristian Helgesen

Nicki Bille upopulær i nok en klubb: - I sitt eget selvbilde ble han for stor for klubben

Nicki Bille er klar for nok en klubb, etter å havnet i unåde hos Esbjerg. Solid overraskelse om det varer lenger enn ett år, skriver dansk kommentator.

Nicki Bille Nielsen signerte tidligere denne uka for polske Lech Poznan. Det blir danskens 12. klubb på 11 år.

Vi nordmenn husker dansken som Rosenborg-spissen som vel så ofte gjorde seg bemerket utenomsportslig som det han gjorde med kula.

Nå må han igjen skifte beite. Etter et lite opphold i danske Esbjerg, klarte ikke den danske klubben å håndtere Nicki Bille Nielsen. I en kommentar i avisen Jydske Vestkysten skriver kommentator Ole Bruun:

Klammeri med publikum

KONTROVERSIELL: Nicki Bille Nielsen havnet i trøbbel i RBK-trøyen ved flere anledninger. Her river han i stykker egen drakt.

KONTROVERSIELL: Nicki Bille Nielsen havnet i trøbbel i RBK-trøyen ved flere anledninger. Her river han i stykker egen drakt. Foto: Digitalsport

— Hvordan kunne det gå galt for en spiller som innehar så mange sportslige kvaliteter, og som for et halvår siden erklærte sin totale kjærlighet til klubb?Bille Nielsen ble hentet til den danske klubben i fjor sommer. Ett år etter at han forlot Rosenborg for eventyr i franske Evian.

Tiden i den Esbjerg ble ikke fri for kontroverser. Den danske kommentatoren beskriver en hendelse under en cupkamp på Fyn. Nicki Bille ble tatt av banen fordi han havnet i klammeri med tilskuerne på kampen. Dette på et tidspunkt hvor han hadde gått sju kamper uten å score, og cupkampen var ment å booste selvtilliten til den eksentriske spissen.

— Ingen var sterke nok til å ta fatt i Bille

Nicki Bille Nielsen scoret 11 mål på 38 kamper i eliteserien for RBK. Her mot Brann i 2014.

Nicki Bille Nielsen scoret 11 mål på 38 kamper i eliteserien for RBK. Her mot Brann i 2014. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Klubben skal likevel ha hatt tro på Bille Nielsen, også til tross for en opptreden på dansk tv som skapte mye rabalder og som i ettertid gjorde spissen ukonsentrert.Men etter hvert som Bille ikke leverte på banen hevder den danske avisen at misnøyen med Bille til slutt vokste seg for stor. Lagkameratene var ikke fornøyd med at han spilte fra start, uansett hvor dårlig han spilte.

Avisens kommentator mener klubben og spillerne ikke klarte å håndtere Nicki Bille Nielsen.

— Ingen i troppen var sterke nok til å ta fatt i Bille. Ingen turte å gi han en ordentlig skyllebøtte og sette ham på plass. De få ganger noen gjorde det endte det bare med kjeft og dårlig stemning, skriver Ole Bruun.

- Den uungåelige skilsmisse venter

— I hans eget selvbilde var han - til tross for et middelmådig målsnitt i både Esbjerg og karrieren generelt - for stor for klubben. Bille er en spiller som alltid tror at den neste klubben blir den beste. Han er alltid på vei.

Nicki Bille Nielsen i kamp for Evian mot PSG

Nicki Bille Nielsen i kamp for Evian mot PSG Foto: Digitalsport

Nicki Bille selv har lagt ut flere bilder på Instagram hvor han tilsynelatende er fornøyd med sin nye tilværelse.

— Den første dagen min med Lech Poznan har vært strålende. To treninger og hardt arbeid, står det å lese på ett av innleggene.

Men den danske kommentatoren tror Nicki Bille Nielsen neppe blir gammel i Polen.

— Det vil være en solid overraskelse hvis det polske eventyret strekker seg lenger enn ett år. Den neste uungåelige skilsmisse venter trolig om litt.

Noen av Nicki Bille Nielsens kontroverser oppgjennom årene:

Arrestert etter fyllebråk:

I september 2013 ble det kjent at en mann hadde, ifølge politiet, revet ned glass og spyttet på en ansatt ved et utested i Trondheim. Ganske fort ble det kjent at det dreide seg om Rosenborg-spilleren Nicki Bille Nielsen.

— Jeg tar det fulle og hele ansvar for det som skjedde. Jeg var full, og jeg beklager veldig mye, sa Bille Nielsen til Adressa.

Dansken ble straffet med skriftlig advarsel og 10.000 kroner i bot.

Rev av seg drakta i frustrasjon:

En høydramatisk kamp mellom RBK og Sandnes/Ulf kulminerte med at Nicki Bille Nielsen fikk sitt andre gule kort. Dansken reagerte med et sinne av en annen verden, og reiv skjorta i fillebiter - på banen. Etter kampen endte det med en Twitter-diskusjon med Tommy Høiland.

— Si det ansikt til ansikt i stedet for å være supermann, skrev Bille til Høilands spydige melding.

Dømt til 60 dagers betinget fengsel:

I april i fjor ble Nicki Bille Nielsen dømt til 60 dagers betinget fengsel. Bakgrunnen var at spissen, som da spilte i Evian, var tiltalt for vold og trusler mot politiet etter en bytur i København i 2014. Der kom det også fram at dansken var dømt i 2009 til 40 dagers fengsel etter et knyttneveslag i trafikken. Dette var noe Rosenborg ikke visste om.

I klammeri med tilskuere:

Den allerede omtalte cupkampen på Fyn endte, ifølge lokalavisen Fyens Stiftstidende, med at spissen havnet i klammeri med noen av tilskuerne etter at de skal ha kommet med tilrop mot dansken. Det hele endte med gult kort og at Bille Nielsen rasende forlot banen.