Ivar Morten Normark mener Trond Fredriksen ikke hadde de rette forutsetningene for å lykkes. Ivar Morten Normark mener Trond Fredriksen ikke hadde de rette forutsetningene for å lykkes. Foto: Marius Simensen

Normark tar Fredriksen i forsvar og peker på et helt annet AaFK-problem

Tidligere AaFK-trener Ivar Morten Normark er kritisk til støtteapparatet Trond Fredriksen hadde rundt seg.

– Jeg mener Trond er et stort trenertalent, men det fremstår som mer og mer tydelig at han ikke hadde det riktige støtteapparatet rundt seg. Han burde hatt et støtteapparat rundt seg som har hatt resultatansvar på sport før, som kunne vært en sparringspartner, mentor eller coach, som kunne gitt gode råd, sier tidligere AaFK-trener Ivar Morten Normark til Sunnmørsposten.

Styreleder Jan Petter Hagen har fått forelagt kritikken Normark kommer med, men ønsker ikke å svare konkret på den.

– Ivar Morten er en klok og fornuftig mann som jeg bruker å høre på, men dette får stå for hans egen regning.

Hva skjer videre? Her kan du lese mer om den pågående trenerprosessen i AaFK:

– Skulle være læregutt

– For meg er det et paradoks at den som er mest 100 prosent er han som må gå.

Normark mener det er viktig å huske på hvilke forutsetninger som lå der da Fredriksen først ble ansatt som assistenttrener for Harald Aabrekk.

– Trond skulle være læregutt, slik at han fikk tid til å utvikle seg til å bli en god eliteserietrener. Når han da får en forespørsel om å ta over hovedansvaret, så er han en klubbgutt som ikke er i en posisjon til å si nei. Jeg synes det er trist at han har mistet jobben, sier han.

– Hva er ditt råd til Fredriksen?

– Hvis jeg skal gi han et råd, så må det være at han «casher» inn, og bruker det neste året til å tenke på om han vil fortsette i klubben.

Normark ytret først sin misnøye med AaFKs behandling av Fredriksen på tirsdagens åpne møte på Color Line Stadion. Han var kritisk til måten klubben hadde evaluert Fredriksen på, og ba styreleder Jan Petter Hagen fortelle om prosessen.

Mange innspill

– Vi har fått innspill fra sportsavdelingen, spillerne og styret har meninger selv ut ifra våre forventninger og verdier. Trond er en fantastisk person og klubbmann, men vi sto ved et vegskille etter nedrykket. Da mente vi det var best for klubben å skifte trener, sier Hagen.

Han sier at de skuffende resultatene sjølsagt er en viktig del av totalen, fordi det er direkte målbart. Dette handler imidlertid også om ting som er mindre målbart, og av mer subjektiv karakter som interne prosesser og stemninger.