Ny Nest-Sotra-seier – laget kan gjenta utrolig bragd

Nest-Sotra har like mange poeng som 4.-plassen i OBOS-ligaen. Den gir fordeler i kvalifiseringen til eliteserien.

STYRER MOT KVALIK: Nest-Sotra ligger på 5.-plass i OBOS-ligaen etter å ha slått Strømmen søndag kveld.   Foto: Paul S. Amundsen

fotball

Strømmen – Nest-Sotra 0–2

I fjor nådde Nest-Sotra en sensasjonell kvalikplass i OBOS-ligaen. Etter søndagens seier mot Strømmen, ligger strilene godt an til å gjenta den bragden.

– Nå er alle muligheter åpne. Vi er ett steg nærmere en ekstremt bra plassering, men vi kan også ende som nummer syv, sier trener Steffen Landro etter Nest-Sotras tredje seier på rad.

Den mener han kom fult fortjent.

– Vi er det klart beste laget i 70 minutter, sier han.

Annullert mål

De 20 første minuttene på Strømmen Stadion vitnet nemlig ikke om at det var to lag som lå på kvalifiseringsplass til to ulike divisjoner.

Hjemmelaget sto høyt fra start, og spilte seg til flere store muligheter til å ta en tidlig ledelse.

Nest-Sotras første sjanse kom etter 18 minutter, da Jo Sondre Aas trillet ballen i mål etter et hjørnespark. Linjedommer mente imidlertid at trønderen sto i offside, og målet ble annullert, til stor frustrasjon i Nest-Sotra-leiren.

– Jeg synes vi har en langt under pari åpning på kampen. Så scorer vi et mål imot spillets gang, som det er uforståelig at dommeren annullerer, sier Landro.

Selv om førsteomgangen inneholdt flere store sjanser til begge lag, forble den målløs.

Strømmen – Nest-Sotra 0–2 (0–0)

1. divisjon herrer fotball, 26. runde

Strømmen Stadion

Tilskuere: 274

Dommer: Magnus Koløy

Gult kort: Kjell Rune Sellin – Strømmen. Jo Sondre Aas, Tobias Hammer Svendsen – Nest-Sotra

Mål: 1–0 Jo Sondre Aas (49.), 2–0 Mats Andreas Sande (59.)

Nest–Sotra: Renze Jagger Fij – Daniel Michael Rodriguez Arrocha, Bjarte Haugsdal, Izuchukwu Jude Anthony –Jonas Heggestad Hestetun, Peter Sørensen Nergaard, Mats Andreas Petersson (Thor Kristian Ekerhovd Økland fra 76.), Mads Berg Sande (Erlend Hellevik Larsen fra 87.),Kristoffer Nesse Stephensen – Jo Sondre Aas, Tobias Hammer Svendsen (Marcus Mehnert fra 65.)

Nest-Sotra var mer effektiv etter hvilen. Få minutter ut i omgangen kranglet igjen Jo Sondre Aas ballen over mållinjen. Denne gangen godkjente dommeren scoringen.

Ti minutter seinere doblet Mats Andreas Sande strilenes ledelse, da han scoret kampens siste mål.

MÅLSCORER: Jo Sondre Aas scoret Nest-Sotras første mål mot Strømmen.   Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

Dermed eksisterer muligheten for at Øygarden FK – som er navnet på laget som overtar Nests plass 1. divisjon, spiller sin aller første sesong som lag på Norges øverste nivå.

– Erfaringsbiten med å komme til kvalik er vi ferdig med etter i fjor. Hvis vi klarer det i år også, kommer vi dit med helt annet mot, sier Landro.

Nest-Sotra har likt antall poeng som KFUM Oslo, som ligger på 4.-plass. Den gir hjemmebanefordel og kortere vei i en eventuell kvalik.

– Fjerdeplassen betyr ekstremt mye, sier treneren, som omsider kunne benytte en skadefri Marcus Mehnert.

Mehnert tilbake

Han har nemlig ikke spilt fotball på to måneder, etter at han knakk nesen i kampen mot KFUM i sommer. Søndag var den Brann-utleide spissen tilbake for Nest-Sotra.

– Det er fint å komme i gang og kjenne på det, sier Mehnert, som ble byttet inn 25 minutter før slutt.

– Jeg har trent alt jeg kan, pluss litt til. Jeg er ute av kamptrening, men formen er så bra som den kan bli, sier han.

Steffen Landro er klar på at det betyr mye å få spissen tilbake til sluttspurten av sesongen.

– Mehnert betyr vanvittig mye for oss. Vi har savnet den spillertypen, sier treneren, som nå ser frem til neste kamp, som er hjemme mot Sandnes Ulf om to uker.

– Nå får både Mehnert og resten av laget litt hvile. Når du er et lag som graver så dypt som det vi må gjøre, passer pauser alltid fint, sier Landro, som tror laget har gode muligheter i den kommende kampen.

– Det er en hjemmekamp. Vårt utgangspunkt er at alle skal får det tøft på Ågotnes, sier Landro.