Nytt skadesjokk for Heimlund

TROMSØ: I sin første seriekamp etter kyssesyken måtte Tone Heimlund forlate banen med det som kan være an alvorlig kneskade.

Tone Heimlund, Fløya portretter Toppserien 2005. La Manga 2005. 3. april 2005. (Foto: Peter Tubaas/Digitalsport).  Foto: Foto: Digitalsport

fotball

Skaden oppsto i en duell like før pause i gårsdagens kamp mot Arna-Bjørnar i Bergen.

– Jeg husker ikke hva som skjedde engang. Det var fryktelig vondt, jeg hadde ikke mulighet til å fortsette, sier Heimlund.

Undersøkelse i dag

Fløyatrener Jan-Erik Bjerk fikk derimot med seg hva som skjedde.

– Tone gikk i en kraftig duell med en Arna-Bjørnar-spiller. Det var ikke noe stygt fra noen av partene, hun var bare maksimalt uheldig, sier Bjerk.

Heimlunds venstre kne var både vondt og hovent etter kampen. 21-åringen tilbragte hele 2.omgang i garderoben med store smerter, og kunne i går kveldnikke gå på foten.

Omfanget av skaden vet man mer om i dag.

– Jeg håper det ordner seg, men det er vondt, var alt Heimlund ville si om skadeomfanget.

– Vi får prøve å få Tone til undersøkelser så raskt som mulig, sier Jan-Erik Bjerk.

Svekket

Skaden kommer på et ubeleilig tidspunkt for Heimlund. Landslagsspilleren hadde akkurat kommet tilbake på fotballbanen etter et langvarig opphold på grunn av kyssesyken.

– Forferdelig trist. Med to kamper til ville Tone vært i nærheten av toppformen. Vi får håpe det ikke er alvorlig, sier Bjerk.

Også Sofie Pedersen måtte ut i pausen på grunn av en stiv rygg. Fløya ledet til pause, men uten Heimlund og Gundersen på banen tok Arna-Bjørnar over etter hvilen.

– Jeg tror vi hadde vært vassere i 2.omgang med Tone og Sofie på banen. Meninnbytterne gjorde en god jobb, i likhet med hele laget. Både Jasmine Schnyder og Kristina Kissgjorde jobben sin, og Tone Løkås og Kristy Moore var gode på kantene, sier Bjerk.

Skuffet målscorer

Nevnte Moore ga grønntrøyene ledelsen etter 37 minutter.

– Vi gjorde en god 1.omgang, og hadde håp om å ta med oss minst ett poenghjem. Et skuffende resultat, men jeg synes laget ser bedre og bedre ut, sier Moore.

Arna-Bjørnar utlignet på straffe etter 51 minutter, og sikret seieren i det 65. minutt med et velplassert skudd i krysset signert Madeleine Giske.

Relaterte saker: