Også Curtin reiser

Fortuna Ålesund kan gå mot nok en tøff sesong i damenes 1. divisjon i fotball. Nå forlater også irske Marie Curtin klubben.

06spomagne  Foto: HELGE SKUSETH

fotball

Hun kom til Ålesund og Fortuna foran denne sesongen, og leverte en solid innsats som midtstopper. Nå har hun gitt beskjed om at hun flytter fra byen, sannsynligvis til Oslo-området.

– Marie har en del venner i Oslo, og har lyst dit. Om hun skal spille fotball der vet jeg faktisk ikke, forteller Fortuna-trener Magne Elde.

Som også innrømmer at dette har en økonomisk side.

– Vi sørget for at Marie kunne bo og leve her dette året, men nå kvesses sparekniven for slvor i klubben. Og vi har ikke råd til å gi henne noen økonomisk kompensasjon for å spille for oss i 2013. Og det er ingenting vi kan gjøre for å få henne til å bli, selv om jeg som trener selvsagt hadde ønsket å ha henne med videre, sier Elde.

Utleid

Som selv også har fått merke Fortunas sparekniv på kroppen. De to siste månedene har han vært utleid fra Fortuna til Tornado Måløy, der han har jobbet med et prosjekt i klubb-regi. Dermed har også Fortuna spart lønnsutgifter på sin heltidsengasjerte trener disse månedene.

– Jeg har stort sett bodd i Måløy etter serieslutt, men har hatt meg noen turer til Ålesund. Og 7. januar er jeg tilbake for godt, da starter vi oppkjøringen, forteller han.

Svekket

Fortuna går uten tvil svekket inn i 2013-sesongen. Utenom Curtin har storscorer Andrea Berild skrevet under for Kolbotn, mens Aina Berg, Iselin Kvamme, Lea Eidsaa, Dagny Sæten, Tonje Berge og Pernille Gardien alle har gitt seg av ulike årsaker. De aller fleste av disse spilte fast på Fortuna i årets sesong.

Utenom disse er det også usikkerhet rundt Therese Eide Ottesen og Kathrine Slinning, som begge er i tenkeboksen for om de skal satse videre.

Nye

– Men heldigvis får vi også inn spillere. Eli Melseth er kommet fra FK Sykkylven, mens Henrikke Nørve kom fra Hødd til oss. Elise M. Nedregård er tilbake etter korsbåndskade, noe vi setter stor pris på. Og velkjente Mari Elise Urke er også tilbake i Fortuna, etter militærtjeneste. 22-åringen Marte Smedheim Bjerklund vil også spille for oss neste sesong. Hun er fra Jessheim, men har de siste sesongene spilt for Freidig i Trondheim. Der hun har utdannet seg til fysioterapeut. Hun flytter til Ålesund i februar, og er sentral midtbanespiller, sier Magne Elde.

Som er på jakt etter enda flere nykommere.