SER FRAMOVER: Iven Austbø håper å bli klar til kampen mot Sandefjord.

SER FRAMOVER: Iven Austbø håper å bli klar til kampen mot Sandefjord. Foto: Carina Johansen, NTB scanpix

Optimistisk Austbø

Iven Austbø føler seg bedre i nakken og håper å rekke lørdagens kamp mot Sandefjord.

STAVANGER (Aftenbladet): Ved pause i 0-1-tapet for Odd måtte Austbø kaste inn håndkledet. En kink i nakken gjorde at han ikke tok sjansen på å fortsette kampen.

— Det ble bare verre og verre. I stede for å forsøke videre var det best å overlate hanskene til nestemann, sier Austbø.

To dager senere føler han seg mye bedre, men kommer sannsynligvis til å ta det rolig under onsdagens Viking-trening. Målet er å være tilbake på treningsfeltet i slutten av uken og starte hjemmekampen mot Sandefjord på lørdag.

— Det kjennes bedre og nå klarer jeg i hvert fall snu på hodet. Jeg tror jeg skal klare lørdagens kamp. Nå skal jeg prøve meg torsdag og fredag. Får jeg problemer da kan jeg nok ikke spille, men jeg tror det skal gå bra, sier han.

I Skien ble Austbø erstattet av Arild Østbø. Reservekeeperen leverte en god omgang og han vil vokte Viking-målet lørdag om Austbø ikke blir spilleklar.

Begge keeperne er på utgående kontrakt og har fått tilbud om forlengelse, men foreløpig har ingen av dem signert ny kontrakt.